Goldman Sachs, BofA Merrill Lynch και Barclays : Ποια θα είναι η σημερινή απόφαση της ΕΚΤ και πώς θα κινηθεί το ευρώ

Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013 13:27
UPD:13:55
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Μετά την Credit Agricole και την Citi χθες, σήμερα και οι Goldman Sachs, BofA Merrill Lynch και Barclays, δίνουν και αυτές τις προβλέψεις τους για την σημερινή απόφαση της ΕΚΤ.

Η Goldman Sachs εκτιμά πως τόσο το βασικό επιτόκιο όσο και το επιτόκιο καταθέσεων, θα διατηρηθούν σταθερά στο 0,5% και το 0% αντίστοιχα , ενώ αναμένει την ΕΚΤ να εκφράσει με μεγαλύτερη σαφήνεια την ανησυχία της για την πρόσφατη ενίσχυση του ευρώ .

Η BofA εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα μειώσει το επιτόκιο αναχρηματοδότησης κατά 25 μονάδες βάσης, αλλά δεν θα προχωρήσει σε μείωση του επιτοκίου καταθέσεων . Ωστόσο, πιστεύει ότι ο πληθωρισμός θα σταθεροποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα , αναιρώντας την ανάγκη για την ΕΚΤ να δράσει στο επόμενο διάστημα.  Αυτό θα στηρίξει περαιτέρω τα carry trades στο ευρώ και θα αποδυναμώσει το ευρωπαϊκό νόμισμα.

Η Barclays επσημαίνει πως αν και οι προσδοκίες της αγοράς για δράση της ΕΚΤ έχουν αυξηθεί λόγω της απότομης πτώσης του πληθωρισμού , μια κίνηση τον Δεκέμβριο είναι πολύ πιο πιθανή από ότι σήμερα. Ως εκ τούτου , η απόφαση για αμετάβλητη πολιτική της ΕΚΤ σήμερα, θα οδηγήσει σε περαιτέρω άνοδο του ευρώ έναντι του δολαρίου. Ωστόσο, αναμένεται πως η ρητορική του Μάριο Ντράγκι θα είναι τέτοια σήμερα που θα κρατήσει την πιθανότητα για δράση τον Δεκέμβριο, ζωντανή.  Γι' αυτό η Barclays  προτείνει την πώληση οποιουδήποτε ράλι του ευρώ έναντι του δολαρίου,ως ευκαιρία για ένα καλύτερο επίπεδο εισόδου αργότερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα