DailyFx.gr: Η σημαντικότερη μέρα του μήνα για Ευρωζώνη - Αγγλία

Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013 08:48
UPD:19/11/2013 08:47

Η σημερινή ημέρα είναι αναμφισβήτητα η σημαντικότερη για Ευρωζώνη και Αγγλία καθώς οι κεντρικές τους τράπεζες ανακοινώνουν τις αποφάσεις επιτοκίων αλλά και νομισματικής πολιτικής σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά. Χωρίς να περιμένουμε κάποια περικοπή επιτοκίων απο την ΕΚΤ ή την ΒοΕ θα εστιάσουμε στην σημαντική συνέντευξη τύπου του Μάριο Ντράγκι, αλλά και στις ψήφους που θα λάβει το πρόγραμμα νομισματικής πολιτικής της ΒοΕ. Ας δούμε όμως αναλυτικά τις σημαντικές ανακοινώσεις της ημέρας.

Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις της ημέρας είναι χωρίς αμφιβολία οι αποφάσεις επιτοκίων και νομισματικής πολιτικής για τις κεντρικές τράπεζες Ευρωζώνης (ΕΚΤ, 14:45) και Αγγλίας (ΒοΕ, 14:00), με την συνέντευξη τύπου του Μάριο Ντράγκι να κλέβει το ενδιαφέρον των επενδυτών στις 15:30 .

Σημαντικές ανακοινώσεις ωστόσο θα έχουμε και απο την Αμερική κατά την ώρα έναρξης της ομιλίας Ντράγκι στις 15:30, με τις αρχικές αιτήσεις ανεργίας να αναμένονται στις 335.000 έναντι 340.000 της προηγούμενης εβδομάδας. Η μεγάλη ανακοίνωση που περιμένουν οι επενδυτές ωστόσο είναι το ΑΕΠ των ΗΠΑ που αναμένεται μειωμένο απο το 2.5% σε 2.0%.

Πως κινήθηκαν οι αγορές στο άνοιγμα των ασιατικών συνεδριάσεων;

Το σημαντικό χτύπημα που δέχτηκε η αγορά εργασίας της Αυστραλίας φέρνει σημαντικές πιέσεις στο αυστραιανό δολάριο. Όπως σας είχα επισημάνει εδώ και ενδομάδες η αγορά εργασίας στην Αυστραλία αντιμετωπίζει πρόβλημα και θα περιμένουμε τις επόμενες συνεδριάσεις για να δούμε αν θα μπορούσε να φέρει μια νέα περικοπή επιτοκίων.


Πηγή: DailyFx.gr

Ανοίξτε ένα ΔΩΡΕΑΝ FXCM Δοκιμαστικό Λογαριασμό



Προτεινόμενα για εσάς