Ράλι 15% στην Ευρώπη «βλέπει» η Macquarie το 2014

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013 15:28
UPD:15:29
REUTERS/ALEX DOMANSKI

Η Macquarie Bank εκτιμά πως οι ευρωπαϊκές μετοχές θα σημειώσουν άνοδο της τάξης του 15% το 2014, κυρίως λόγω των αναθεωρήσεων της κερδοφορίας.

 Όπως επισημαίνει, έχει overweight στάση στις αγορές της Ευρώπης καθώς εκτιμά πως το 2014 η οικονομία της περιοχής θα ανακάμψει σημαντικά, οι  πιστωτικές συνθήκες θα βελτιωθούν, και τόσο η επενδυτική εμπιστοσύνη προς την περιοχή, όσο και τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη, θα ενισχυθούν.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές, όπως προσθέτει, είναι επίσης σχετικά φθηνότερες από ό, τι οι αμερικανικές μετοχές , με τον εκτιμώμενο δείκτη p/e 12αμήνου στο 13,2 , έναντι 15 για τις ΗΠΑ, και επιπλέον εκτιμά πως η περιοχή της Ευρώπης θα δει σημαντικές εισροές κεφαλαίων από τους διεθνείς επενδυτές στο επόμενο διάστημα.  

Οι τρέχουσες προβλέψεις των αναλυτών για την κερδοφορία του 2014 και του 2015 που διαμορφώνονται σε αύξηση του 12,7% και του 10,9% αντίστοιχα, είναι πολύ χαμηλές σύμφωνα με την τράπεζα, και προσθέτει πως η δική της εκτίμηση είναι για αύξηση της τάξης του 20% και για τα δύο έτη .

Οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου , όπως η UBS και η Credit Suisse, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των προτιμήσεων της  Macquarie για υπεραπόδοση και έτσι συστήνει στους επενδυτές να αποκτήσουν έκθεση σε αυτές.

Προτιμά επίσης και τις μετοχές του κλάδου των κεφαλαιουχικών αγαθών  όπως η Volvo και η Ferrovial, της αυτοκινητοβιομηχανίας , όπως η Volkswagen και η Daimler, και τις εταιρείες χημικών όπως η BASF.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα