ING: Ολοκληρώνεται δύο χρόνια νωρίτερα η αναδιάρθρωση

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013 15:04
UPD:15:10
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Δυο χρόνια γρηγορότερα από ό,τι προβλεπόταν θα επιστρέψει η ING στον έλεγχο ιδιωτών μετόχων, υλοποιώντας σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα την βγάλει από το κρατικό σχέδιο διάσωσης.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για τον ολλανδικό τραπεζοασφαλιστικό κολοσσό, που επλήγη από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση το 2008, καθώς θα τον απαλλάξει από κρατικούς περιορισμούς ως προς τη στρατηγική εξαγορών και τιμολόγησης των προϊόντων του.

Η ING εντάχθηκε σε σχέδιο κρατικής στήριξης ύψους 10 δισ. ευρώ. Το ίδιο συνέβη και με τον ολλανδικό όμιλο ΑΒΝ Αmro που κρατικοποιήθηκε. Και οι δύο αναγκάστηκαν να αποσχίσουν τις διεθνείς δραστηριότητές τους και να επικεντρωθούν στην αναιμική ευρωπαϊκή αγορά.

«Βάσει της νέας συμφωνίας με την Κομισιόν, το συνολικό σχέδιο αναδιάρθρωσης του ομίλου ING θα ολοκληρωθεί δύο έτη νωρίτερα, έως τα τέλη του 2016», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Ραλφ Χάμερς, ο οποίος διαδέχθηκε τον Οκτώβριο τον Γιαν Χόμερ.

Η αποεπένδυση από τον ασφαλιστικό και επενδυτικό βραχίονα του ομίλου στην Ασία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ενώ βρίσκεται εντός σχεδιαγράμματος για τη δημόσια προσφορά της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής εταιρείας, πρόσθεσε ο Χάμερς.

Πηγή: Reuters
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα