Ανακάμπτει το ευρώ

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013 12:45
UPD:12:48
EPA/DIVYAKANT SOLANKI

Το ευρώ κινείται ανοδικά έναντι του γεν σήμερα, καθώς η άνοδος των μετοχών στο χρηματιστήριο του Τόκιο ενίσχυσε την όρεξη των επενδυτών για ρίσκο και οδήγησε στην αποδυνάμωση του ιαπωνικού νομίσματος , ενώ ανοδικά κινείται και έναντι του δολαρίου.

Το ευρώ ενισχύεται κατά 0,5 % έναντι του γεν στο 133,41, μακριά από τα  χαμηλά ενός μηνός και το  132,37 που βρέθηκε την Τρίτη .

Το γιέν υποχωρεί και έναντι του δολαρίου , κατά 0,2% στο 98.72 .

Το ευρώ ανακάμπτει επίσης και έναντι του δολαρίου, με άνοδο 0,24% στο 1,3507, μακριά από το χαμηλό επτά εβδομάδων και το 1,3442 που σημείωσε τη Δευτέρα.

Ο δείκτης του δολαρίου , που μετρά την αξία του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων , υποχωρεί 0,3% στις 80.516 μονάδες, κάτω από το υψηλό επτά εβδομάδων των 80.930 μονάδων που βρέθηκε τη Δευτέρα .

Ο δείκτης δολαρίου έδωσε πίσω τα χθεσινά του κέρδη καθώς τα αισιόδοξα στοιχεία από τις ΗΠΑ διατήρησαν ζωντανές τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve ενδέχεται να περιορίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων σύντομα, ακόμα και τον επόμενο μήνα .

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία από την επιχειρηματική δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών στις ΗΠΑ, έδειξαν άνοδο των Οκτώβριο, παρά την μερική διακοπή των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Αντίθετα, οι προσδοκίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά την αυριανή της συνεδρίαση, ή τουλάχιστον να υποδηλώσει ότι σύντομα θα προχωρήσει σε κάτι τέτοιο, επιβάρυναν χθες το ευρώ με τη σημερινή του ανάκαμψη να θεωρείται προσωρινή.

Η ΕΚΤ σύντομα θα κάνει σαφείς τις προθέσεις της σχετικά με την αντιμετώπιση των ανησυχιών του αποπληθωρισμού, όπως σημειώνουν οι αναλυτές της Barclays Capital, και προσθέτουν ότι αναμένουν μια χαλαρότερη νομισματική στάση η οποία θα εγκριθεί κατά τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου. Ωστόσο  οι προθέσεις της ΕΚΤ θα γίνουν ξεκάθαρες ήδη από αύριο. «Παραμένουμε short αστο ευρώ για αυτούς ακριβώς του λόγους» τονίζει η τράπεζα.

 

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα