Toyota: Υψηλότερα ο πήχης για τα ετήσια κέρδη

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013 09:19
UPD:09:23
REUTERS/Toru Hanai

Το προηγούμενο τρίμηνο η Toyota κατέγραψε υψηλότερα κέρδη απ’ ό,τι εμφάνισαν οι General Motors και Volkswagen μαζί.

Σε αναβάθμιση των προβλέψεων για την ετήσια κερδοφορία της κατά 13% προέβη η Toyota Motor, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, καθώς το αδύναμο γιεν έδωσε ώθηση στα κέρδη της εταιρείας από τις εξαγωγές των μοντέλων Prius και Lexus εκτός Ιαπωνίας.

Η διοίκηση της Toyota εκτίμησε σήμερα ότι τα καθαρά κέρδη θα αυξηθούν σε 1,67 τρισ. γιεν (16,9 δισ. δολ.) στο έτος μέχρι τον Μάρτιο. Προηγουμένως, ανέμενε κέρδη της τάξεως του 1,48 τρισ. γιεν, ενώ οι οικονομολόγοι αναμένουν κατά μέσο όρο κέρδη 1,82 τρισ. γιεν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο τρίμηνο η Toyota κατέγραψε υψηλότερα κέρδη απ’ ό,τι εμφάνισαν οι General Motors και Volkswagen μαζί.

Η μετοχή της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας ενισχύθηκε σήμερα στο Τόκιο κατά 0,5% και έκλεισε στα 6.350 γιεν. Από τις αρχές της χρονιάς, έχει σημειώσει άλμα 59%.

Στη διάρκεια του 2013, το γιεν έχει υποχωρήσει περίπου 12% έναντι του δολαρίου, χάρη στις πολιτικές νομισματικής χαλάρωσης που εφαρμόζει ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε. Το προηγούμενο τρίμηνο το νόμισμα βρισκόταν 20% κάτω από τα επίπεδα της περυσινής χρονιάς.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα