Μικτή εικόνα στη Wall Street

Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013 23:39
UPD:23:40
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Με οριακές μεταβολές  έκλεισε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Είχαν προηγηθεί οι αρνητικές προβλέψεις της Κομισιόν για την πορεία της οικονομίας.

Ωστόσο η Wall Street από νωρίς ήταν σε αρνητικό έδαφος παρά τα στοιχεία από το μέτωπο της δραστηριότητας στον κλάδο των υπηρεσιών τα οποία, μαζί με αυτά από την αγορά εργασίας καθώς και το ΑΕΠ γ’ τριμήνου που ανακοινώνονται αργότερα μέσα στην εβδομάδα,  αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στην απόφαση αλλαγής ή όχι, της τρέχουσας πολιτικής στήριξης της οικονομίας από την Fed.

Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχείων ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τη δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών των ΗΠΑ, όπου ήταν πολύ καλύτερα από τα αναμενόμενα, αφού έδειξαν  αύξηση του δείκτη ISM στο 55,4 τον Οκτώβριο, από 54,4 τον Σεπτέμβριο, τη στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση στο 54.

Εν τω μεταξύ, τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα και στην ανακοίνωση από το υπουργείο Εργασίας των στοιχείων μισθοδοσίας εκτός του γεωργικού κλάδου, για το μήνα Οκτώβριο, αργότερα μέσα στην εβδομάδα, ενώ την Πέμπτη αναμένονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου και οι εβδομαδιαίες νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας.

Στη Wall Street με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι μετοχές της Cisco Systems Inc και της  Microsoft Corp, στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές της AT&T Inc και της  Verizon Communications.

Ο δείκτης Dow jones υποχώρησε κατά -0,13% στις 15,618.20 μονάδες, ο δείκτης S&P τερμάτισε με απώλειες -0,28% στις 1,762.97 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,08% στις 3,939.86 μονάδες.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα