Σε μείωση των προσλήψεων θα προβούν οι ευρωπαϊκές εταιρείες

Το πρώτο τρίμηνο του 2005, σύμφωνα με έρευνα της Manpower
Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2004 09:06

ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ θέσεις εργασίας το πρώτο τρίμηνο του 2005, σε σχέση με το τρέχον τρίμηνο, θα δημιουργήσει η οικονομία της Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Manpower Inc., η υπ'αριθμόν δύο εταιρεία εύρεσης προσωπικού μερικής απασχόλησης στον κόσμο, από πλευράς εσόδων.

Η προοπτική της απασχόλησης, που υπολογίζει η Manpower από την αφαίρεση του ποσοστού των εταιρειών που σχεδιάζουν να μειώσουν το προσωπικό τους, από το ποσοστό εκείνων, που σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε προσλήψεις, έδειξε μείωση στη Γερμανία στο –6 το πρώτο τρίμηνο του 2005, έναντι –2 το τέταρτο τρίμηνο του 2004. Στην Ιταλία, η προοπτική παρέμεινε αμετάβλητη στο –1.

«Η αγορά εργασίας της Γερμανίας φαίνεται να έχει χάσει τη δυναμική ανάπτυξής της τα δύο τελευταία τρίμηνα», ανέφερε ο Jeffrey A. Joerres, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Manpower, σε δήλωσή του, συμπληρώνοντας: «Οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου, η ανεργία, στα υψηλότερα επίπεδα πενταετίας και η ισχυροποίηση του ευρώ, επηρεάζουν τις γερμανικές εταιρείες στο θέμα των προσλήψεων».

Η αδύναμη ζήτηση των καταναλωτών και η άνοδος του ευρώ σε ποσοστό της τάξης του 9%, έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, το τελευταίο πεντάμηνο, περιόρισε τον ρυθμό της οικονομικής ανάπτυξης σε μερικές από τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ε.Ε., το τρίτο τρίμηνο. Σύμφωνα με την έρευνα της Manpower, οι ευρωπαϊκές εταιρείες, εκτός από τις αντίστοιχες της Βρετανίας και της Ιρλανδίας, θα μειώσουν τις προσλήψεις.

Η έρευνα της εταιρείας, που έγινε σε δείγμα 10.000 εταιρειών, σε 11 χώρες της Ευρώπης, έχει περιθώριο σφάλματος συν-πλην 0,8%. Κατά τη διεξαγωγή της, οι εταιρείες δεν ερωτήθηκαν πόσους υπαλλήλους σχεδιάζουν να προσλάβουν, σε ποιες θέσεις εργασίας ή για ποιες έχουν την πρόθεση να πληρώσουν, σύμφωνα με την Manpower.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα