Έκθεση για τη μέτρηση της απορροφητικότητας του ΚΠΣ

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2004 15:30

Την έκθεση μέσω της οποίας προσδιορίζεται η πορεία απορροφητικότητας της κοινοτικής συνδρομής του Γ' ΚΠΣ, παρουσίασε σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου, ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χρήστος Φώλιας.

Διευκρινίζοντας τους στόχους της νέας πρωτοβουλίας, ο κ. Φώλιας τόνισε ότι «κάθε Έλληνας έχει δικαίωμα να γνωρίζει πώς, πού, πότε και γιατί αξιοποιήθηκαν οι διαθέσιμοι πόροι». Με τον τρόπο αυτό, συμπλήρωσε, καταγράφεται ανά πάσα στιγμή, ο βαθμός αξιοποίησης και απορρόφησης αποκλειστικά και μόνο των κοινοτικών κονδυλίων.

Πρόκειται για μία έκθεση, όπως εξήγησε, που παραθέτει ανά τομέα και ανά περιφέρεια την πρόοδο που σημειώνεται. «Η δημοσιοποίηση αντικειμενικών δεδομένων ελαχιστοποιεί τα περιθώρια σύγχυσης και παραπληροφόρησης», είπε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε επίσης και στη δυνατότητα εξαγωγής χρήσιμων συμπερασμάτων που επιφέρουν την απαραίτητη κινητοποίηση και εγρήγορση των ενεργειών, ώστε να διορθώνονται οι όποιες αστοχίες ή τυχόν καθυστερήσεις.

Τέλος, ο υφυπουργός αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένες δράσεις που έχουν αναληφθεί με σκοπό την βελτίωση υλοποίησης του ΚΠΣ. Μεταξύ άλλων, είπε ότι οργανώθηκαν ειδικές ομάδες κρούσης για την υποστήριξη τελικών δικαιούχων και διαχειριστικών αρχών συγκεκριμένων προγραμμάτων, που παρουσιάζουν υστέρηση.

Παράλληλα, προκηρύχθηκαν τέσσερις διαγωνισμοί για την πρόσληψη ελεγκτικών συμβούλων και ένας διαγωνισμός για την πρόσληψη 13 τεχνικών συμβούλων υποστήριξης των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα