Δεν αναγνωρίζει τα περί δημοσιονομικού κενού 2,9 δισ. η Κομισιόν

Στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της Επιτροπής για την αξιολόγηση του προγράμματος
Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2013 15:03
UPD:15:34
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Το περί δημοσιονομικού κενού ύψους 2,9 δισ. ευρώ δεν βρίσκονται κοντά στην πραγματικότητα, ξεκαθάρισε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν.

«Δεν αναγνωρίζω αυτό το ποσό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου, ερωτηθείς σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου.

Ο Σάιμον Ο’ Κόνορ επιβεβαίωσε την έλευση της τρόικας στην Αθήνα, δεδομένου ότι οι ελληνικές αρχές έστειλαν όλες τις πληροφορίες τις οποίες ανέμενε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πληροφορίες που έλαβε η Κομισιόν την περασμένη Παρασκευή αφορούσαν δημοσιονομικά ζητήματα και συγκεκριμένα το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού για το 2014, καθώς και πληροφορίες σχετικές με τους όρους του ελληνικού προγράμματος.

Όπως είπε ο κ. Ο Κόνορ, η Επιτροπή ανέμενε αυτές τις πληροφορίες προκειμένου να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα. «Οι εκπρόσωποί μας βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην Αθήνα και η αξιολόγηση του προγράμματος προχωρά και πάλι» σημείωσε.

Σε ερώτηση τέλος εάν την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε διάσταση απόψεων ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προς το θέμα της έλευσης της τρόικας, ο κ. Ο Κόνορ είπε ότι «αυτό δεν είναι αλήθεια».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα