Συμφώνησαν ότι διαφωνούν για το ασφαλιστικό

ΕΕΤ - ΟΤΟΕ
Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2004 16:59

ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ σε βασικά ζητήματα διαπιστώθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση της Ομοσπονδίας τραπεζοϋπαλλήλων με τους κορυφαίους τραπεζίτες με θέμα το ασφαλιστικό.

Η ΟΤΟΕ κατηγορεί την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) ότι επιδιώκει όχι τη δημιουργία ενιαίου ταμείου, αλλά ενός ταμειακού μηχανισμού που θα καλύπτει τους εν ενεργεία μέχρι 31/12/2002 εργαζομένους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΤΟΕ, οι τράπεζες δεν έχουν ενιαία θέση για τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος. Σε ανακοίνωσή της, η ΟΤΟΕ καλεί την κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων, επισημαίνοντας ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό θέμα, που μπορεί να αποτελέσει θρυαλλίδα για συνολικότερες οικονομικές εξελίξεις στη χώρα.

Η ΟΤΟΕ καλεί αύριο τους τραπεζοϋπαλλήλους σε συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, προκηρύσσοντας παράλληλα στάση εργασίας. Στις 12.15 αύριο θα λήξουν οι συναλλαγές, και στις 13.15 θα κλείσουν τα καταστήματα των τραπεζών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Ν. Γκαργκάνας μετά από συνάντηση με το προεδρείο της ΕΕΤ διαπίστωσε ότι υπάρχει «κλίμα συναίνεσης για δημιουργία ενός κοινού επικουρικού ταμείου για τις τράπεζες».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα