Ανακάμπτει ελαφρώς το ευρώ

Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2013 12:52
UPD:13:00
REUTERS/TONY GENTILE

Το ευρώ ενισχύεται οριακά κατά 0,17% στο 1,3507, ενώ νωρίτερα είχε αγγίξει το 1,3442, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 18 Σεπτεμβρίου.

Με οριακά κέρδη κινείται αυτήν την ώρα  το ευρώ, μετά το χαμηλό έξι εβδομάδων που άγγιξε νωρίτερα μέσα στην ημέρα και μετά τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του τελευταίου χρόνου που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα, λόγω των πιέσεων που ασκούνται στην ΕΚΤ να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων, για να ενισχύσει την ανάπτυξη.

Το ευρώ ενισχύεται οριακά κατά 0,17% στο 1,3507, ενώ νωρίτερα είχε αγγίξει το 1,3442, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 18 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ρητορική της ΕΚΤ αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να καθορίσει και την βραχυπρόθεσμη πορεία του ευρωπαϊκού νομίσματος.

Όπως σημειώνει η Barclays Capital, αν και οι προσδοκίες της αγοράς για δράση από την πλευρά της ΕΚΤ έχουν ενισχυθεί λόγω των αδύναμων στοιχείων για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης, δεν αναμένεται κάποια αλλαγή πολιτικής στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας και πως το πιο πιθανό είναι να υπάρξει δράση στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

Όπως προσθέτει, εάν η ΕΚΤ διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια την Πέμπτη, το ευρώ αναμένεται να σημειώσει προσωρινή ανάκαμψη.

Η Barclays αναμένει πως ο Μάριο Ντράγκι θα χρησιμοποιήσει ήπιο τόνο στις δηλώσεις του και θα αφήσει την πόρτα ανοιχτή για νέα μέτρα τόνωσης τον Δεκέμβριο.

Η τράπεζα συστήνει στους επενδυτές να εκμεταλλευτούν το οποιοδήποτε πιθανό ράλι του ευρώ για να αναδιαμορφώσουν την short στρατηγική τους στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου.

‘Εναντι του γεν το ευρώ υποχωρεί 0,1% στα 133,10, μετά την πτώση του σε χαμηλό τριών εβδομάδων την Παρασκευή.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα