Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές

Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2013 12:09
UPD:12:23
REUTERS/STRINGER/GERMANY

Ο δείκτης DAX κινείται 0,30% υψηλότερα.

Με κέρδη κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές στην πρώτη συνεδρίαση μιας αρκετά «γεμάτης» εβδομάδας, με σειρά ανακοινώσεων οικονομικών στοιχείων τόσο από την Ευρώπη όσο και από της ΗΠΑ και τη συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύεται 0,37%, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει άνοδο 0,41%, ο DAX κινείται 0,30% υψηλότερα, ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,29% και στο 0,16% και 0,29% διαπραγματεύονται ο ΙΒΕΧ και ο ιταλικός FTSE MIB.

Bουτιά 12,07% καταγράφει η μετοχή της Ryanair καθώς η αεροπορική εταιρεία προχώρησε σε περαιτέρω μείωση των προβλέψεων για τα ετήσια κέρδη της , σε 510 εκατ. ευρώ από 570 εκατ. ευρώ πριν.

Η μετοχή της HSBC σημειώνει άνοδο 2,07% μετά τα αποτελέσματα κερδοφορίας τρίτου τριμήνου όπου εμφάνισε αύξηση στα κέρδη της τάξης του 10%.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας  συνεδριάζουν την Πεμπτη, ενώ την Παρασκευή ανακοινώνονται στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Τα στοιχεία θα δείξουν εάν η αμερικανική οικονομία βελτιώνεται , μετά και από τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία στον αμερικάνικο κλάδο της μεταποίησης.

Υπάρχουν προσδοκίες ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια κατά τη συνεδρίασή της την Πέμπτη, ειδικά μετά από μια βουτιά του πληθωρισμού στο 0,7% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, πολύ κάτω από το στόχο του 2%, ενώ ένα ισχυρό ευρώ θα μπορούσε να βλάψει τις εξαγωγές .

Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχεία, αναμένονται τα στοιχεία των δεικτών PMI από την Ισπανία , την Ιταλία , τη Γαλλία , τη Γερμανία και τη Βρετανία.

Η γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Alcatel - Lucent ανακοίνωσε μια αύξηση κεφαλαίου της τάξης των 955 εκατ. ευρώ. Οι μετοχές της σημειώνουν πτώση 3,5%.

Οι μετοχές της βρετανικής Telecity ενισχύονται 2,4%  μετά την ανακοίνωση της αύξησης στην κερδοφορία του τρίτου τριμήνου.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα