ΓΕΚ Τέρνα: Επένδυση 100 εκατ. ευρώ από York Capital

Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2013 11:49
UPD:12:09
ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ

Την επίτευξη συμφωνίας, στο πλαίσιο της οποίας η York Capital Management θα επενδύσει το ποσό των 100 εκατ. ευρώ στον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η York Capital θα καλύψει πλήρως την έκδοση  πενταετούς ομολογιακού δανείου υποχρεωτικά μετατρέψιμου σε νέες μετοχές ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ανταλλάξιμου με υφιστάμενες μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή, τις οποίες κατέχει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η τιμή μετατροπής των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ορίστηκε σε 2,5 ευρώ ανά μετοχή.

Η συμφωνία προβλέπει, επίσης, την απόκτηση από την York Capital, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, συμμετοχής 9,99% στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς και την εξαγορά από τη York Capital ποσοστού 3% του μετοχικού κεφαλαίου της Τέρνα Ενεργειακή που σήμερα κατέχει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

«Η συμφωνία θα ενισχύσει τις προσπάθειες της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για διαρκή ανάπτυξη και υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», επισημαίνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η York Capital θα εκπροσωπείται στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή με ένα μέλος δ.σ. σε κάθε μία από τις εταιρείες. Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΕΚΤΕΡΝΑ
  • ΤΕΝΕΡΓ



Σχολιασμένα