Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2004 18:55

Με θετικό πρόσημο έκλεισε σήμερα η πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη. Ο όγκος των συναλλαγών κυμάνθηκε ωστόσο σε χαμηλά επίπεδα, καθώς πολλοί επενδυτές επέλεξαν να τηρήσουν στάση αναμονής εν όψει της σημερινής συνεδρίασης της Fed.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων της - για πέμπτη φορά από την αρχή του έτους - ανεβάζοντας το κόστος του δανεισμού στο 2,25%.

Καθώς η αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, η προσοχή στρέφεται στα σχόλια για την πορεία της οικονομίας με τα οποία θα συνοδευτεί η ανακοίνωση της απόφασης.

Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε στις 3.814,39 μονάδες (0,30%), στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.231,3 μονάδες (0,29%) και στη Ζυρίχη ο δείκτης SMI στις 5.653 (0,50%).

Στο Λονδίνο, αντιθέτως, ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,30%, στις 4.722,8 μονάδες.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στον τομέα των αυτοκινητοβιομηχανιών έπειτα από τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στη Δυτική Ευρώπη το Νοέμβριο http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/12/14/989006.htm . Ο τίτλος της BMW ενισχύθηκε κατά 0,9%.

Αντιθέτως, πτώση 2,45% σημείωσε η μετοχή της Vodafone λόγω της υποβάθμισής της από την Goldman, Sachs & Co. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η βρετανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ενδέχεται να στηρίξει την προσφορά της Verizon Communications - του εταίρου της στην Verizon Wireless - για την απόκτηση της Sprint Corp.

Τέλος, κέρδη σχεδόν 4% κατέγραψε η μετοχή της HBOS. Η τέταρτη μεγαλύτερη - ως προς τα στοιχεία ενεργητικού - βρετανική τράπεζα προέβλεψε ότι τα κέρδη της στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης θα υπερβούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα