Κέρδη στη Wall Street

Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2013 22:55
UPD:22:56
REUTERS/CARLO ALLEGRI

Με άνοδο έκλεισε η Wall Street, ανακάμπτοντας από την διήμερη πτώση, έπειτα και από τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία του δείκτη ISM της μεταποίησης, και εν μέσω των σχολίων από τους αξιωματούχους της Fed

Ο αξιωματούχος της Fed, Τζέιμς Μπούλαρντ δήλωνε νωρίτερα πως η κεντρική τράπεζα μπορεί να αποδεχθεί την άποψη της αγοράς ότι οποιαδήποτε σταδιακή μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, είναι στενά συνδεδεμένη με τις προσδοκίες για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων.

 Όπως σημείωσε, μερικοί φορείς χάραξης πολιτικής της Fed εξεπλάγησαν όταν οι αγορές κινήθηκαν τόσο απότομα αυτό το καλοκαίρι μετά την πρώτη ένδειξη για την αρχή του tapering. 

Oι αξιωματούχοι της Fed είχαν από καιρό υποστηρίξει ότι οι δύο πολιτικές ήταν ξεχωριστές και η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να μειώσει το ρυθμό των αγορών περιουσιακών στοιχείων χωρίς καμία αλλαγή στο forward guidance σχετικά με την χρονοδιάγραμμα της πρώτης αύξησης των επιτοκίων.

Ο Μπούλαρντ πρόσθεσε ότι η Fed θα πρέπει είτε να πείσει τις αγορές ότι τα δύο εργαλεία πολιτικής είναι ξεχωριστά ή να μάθει να ζει με τις επιπτώσεις του tapering, τόσο στο ρυθμό των αγορών περιουσιακών στοιχείων όσο και στις προσδοκίες των μελλοντικών επιτοκίων, ενώ δεν σχολίασε ιδιαίτερα την απόφαση της Fed, τονίζοντας μόνο ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα θέλει διαβεβαίωση ότι η πρόοδος στην αγορά εργασίας θα έχει διάρκεια.

Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ παρέμεινε ισχυρή τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου ISM. O δείκτης μεταποίησης του ISM σημείωσε άυξηση τον Οκτώβριο στο 56,4%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2011, από 56,2% το Σεπτέμβριο.

Στη Wall Street, με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι μετοχές της Boeing Co/The και της  JPMorgan Chase & Co στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές της Chevron Corp και της  Home Depot Inc/The.

O δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε με κέρδη 0,45% στις 15,615.50 μονάδες, ο δείκτης S&P τερμάτισε με άνοδο 0,29% στις 1,761.64 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq   έκλεισε με κέρδη 0,06% στις 3,922.04 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα