AT&T: Σχέδια για εξαγορά της Vodafone;

Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2013 14:33
UPD:14:39
REUTERS/INA FASSBENDER

Η διοίκηση της μεγαλύτερης αμερικανικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας AT&T προετοιμάζει το έδαφος για μία πιθανή εξαγορά του βρετανικού ομίλου της Vodafone το επόμενο έτος, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος.

Όπως αναφέρουν οι πηγές αυτές, αν και οι δύο εταιρείες δεν έχουν εμπλακεί σε επίσημες διαπραγματεύσεις, η AT&T εντείνει την έρευνά της σχετικά με το ποιά στοιχεία του ενεργητικού της Vodafone θα μπορούσε να αποκτήσει η ίδια μετά από μία συμφωνία και ποιά στοιχεία θα μπορούσαν να αγορασθούν από άλλη ή άλλες εταιρείες.

Η AT&T φέρεται επίσης να καταρτίζει στρατηγική για τις δραστηριότητες της Vodafone στην Ευρώπη, η οποία βρίσκεται πίσω από τις ΗΠΑ όσον αφορά την υιοθέτηση της ευρυζωνικότητας στην κινητή τηλεφωνία.

Πάντως, πριν από την όποια συμφωνία, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η πώληση του μεριδίου που κατέχει η Vodafone στην αμερικανική Verizon Wireless, κάτι που αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2014.

Ενδεχόμενη συγχώνευση της AT&T με τη Vodafone θα δημιουργούσε τον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό πάροχο στον κόσμο. Από κοινού, οι εταιρείες θα αποτελούσαν έναν παγκόσμιο τηλεπικοινωνιακό παίκτη με μία χρηματιστηριακή αξία άνω των 250 δισ. δολαρίων και μεγάλης κλίμακας δραστηριότητες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, με περισσότερους από 500 εκατομμύρια συνδρομητές σε όλο τον κόσμο.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα