Σε χαμηλό δύο μηνών το ευρώ - Credit Agricole : « Συνεχίστε να σορτάρετε το ευρώ »

Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2013 12:35
UPD:12:42
REUTERS/TONY GENTILE

Στα χαμηλά δύο μηνών υποχωρεί σήμερα το ευρώ, μετά τα χθεσινά στοιχεία που έδειξαν αιφνιδιαστική επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, γεγονός που ενισχύει τις εκτιμήσεις για δράση της ΕΚΤ στο επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να στηρίξει την οικονομία.

Όπως σημειώνει ο Σο Αογιάμα, αναλυτής της αγοράς νομισμάτων της Mizuho Securiteis, το ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη βρίσκεται κάτω του 1%, σημαίνει πάρα πολλά για την ΕΚΤ, και η επιβράδυνση αυτή δεν φαίνεται να τελειώνει σύντομα.

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,40% στο 1,3527 έναντι του δολαρίου, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 17 Οκτωβρίου, ενώ στο χαμηλό δύο εβδομάδων κινείται και έναντι του γεν, στο 132,91 με πτώση 0,51%.

Δεν υπάρχουν πολλά που να στηρίζουν μία κίνηση ανάκαμψης του ευρώ έναντι του δολαρίου αυτές τις ημέρες, όπως σημειώνει η Credit Agricole, συστήνοντας σε όποιους επενδυτές δεν έχουν ακόμη short θέσεις στο ευρώ, να προχωρήσουν σε πώληση σε οποιάδηποτε ευκαρία ανοδικής κίνησης.

Όπως επισημαίνει, τα τελευταία γεγονότα δεν οδηγούν προς την ανάκαμψη του ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της πιο αισιόδοξης από την αναμενόμενη Fed , την συνέχιση της βελτιώσης στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ , και το πιο σημαντικό,  τον αιφνιδιαστικά αδύναμο  πληθωρισμό στην Ευρώπη.

Με τις σημαντικές  απώλειες αυτή την εβδομάδα του ευρώ έναντι του δολαρίου, μπορεί να είναι δελεαστικό για τους βραχυπρόθεσμους επενδυτές να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους ακόμη και σήμερα, την πρώτη μερά του νέου μήνα διαπραγμάτευσης . Ωστόσο, για τους πιο μεσοπρόθεσμους επενδυτές αυτός ο συνδυασμός των αρνητικών παραγόντων για το ευρώ, δείχνουν πως οι πιέσεις γύρω από το ευρώ θα παραμείνουν και θα επιμείνουν, τονίζει η τράπεζα.

Η Credit Agricole «βλέπει» πως υπάρχει σημαντική αλλαγή στην ψυχολογία των επενδυτών έναντι του ευρώ και θα χρειαστεί  ένα σημαντικό σοκ ( π.χ. από την Fed ) για να αντιστραφεί αυτό.

Έτσι, με στόχο για το τέλος του έτους το επίπεδο του 1.32 για το ευρώ έναντι του δολαρίου, η Credit Agricole  προτείνει  σε όλους τους επενδυτές να παραμείνουν στις short θέσεις τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα