MLS Πληροφορική: Δημιουργία κειμένου με υπαγόρευση στο PC

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2004 18:08

Το πρώτο προϊόν της συνεργασίας της MLS Πληροφορική Α.Ε. με την PHILIPS Speech Processing που αφορά την εφαρμογή αναγνώρισης συνεχούς λόγου στα ελληνικά MLS Talk & WriteTM, παρουσίασε σήμερα η εισηγμένη.

Η MLS ανέπτυξε την εφαρμογή χρησιμοποιώντας μηχανή αναγνώρισης φωνής της PHILIPS, η οποία ήδη υποστηρίζει 23 γλώσσες και διαλέκτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η PHILIPS μέχρι τώρα απευθυνόταν αποκλειστικά στην επαγγελματική αγορά, ωστόσο με το MLS Talk & WriteTM αναπτύχθηκε εφαρμογή υπαγόρευσης γενικού περιεχομένου που απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να υπαγορεύσει τα κείμενά του στον υπολογιστή. Ο χρήστης μπορεί να μιλήσει φυσικά, χωρίς παύσεις και την ίδια στιγμή βλέπει το λόγο του να μετατρέπεται σε κείμενο. Η εφαρμογή ενσωματώνεται πλήρως στο MS Word 97, 2000, XP, 2003 καθώς και στο Outlook 97, 2000, XP, 2003. Περιλαμβάνει μικρόφωνο προηγμένης τεχνολογίας PLANTRONICS που επιτρέπει βέλτιστη απόδοση ακόμη και σε θορυβώδες περιβάλλον.

Ο χρήστης ανοίγει το Word και ξεκινάει την υπαγόρευση. Το MLS Talk & WriteTM τον "καταλαβαίνει" αμέσως, χωρίς προηγούμενη εκπαίδευση, και μπορεί να αποτυπώσει το λόγο σε ηλεκτρονικό κείμενο με πιστότητα 99%.

Διαθέτει λεξιλόγιο που ξεπερνά τις 510.000 λέξεις, καθιστώντας εφικτή την υπαγόρευση διαφορετικών ειδών κειμένου. Η τιμή πώλησης του MLS Talk & Write είναι 118 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Ο κ. Ιωάννης Καματάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MLS Πληροφορική, αναφέρθηκε στις προοπτικές της συνεργασίας με τη PHILIPS, «που συμπίπτει με την ουσιαστική προσπάθεια της εταιρείας για επέκταση στις αγορές της Ευρώπης. Σκοπεύουμε μετά από μία περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας για 2-3 μήνες στην ελληνική αγορά και εφόσον τα μηνύματα που θα λάβουμε είναι θετικά, να επεκταθούμε και σε άλλες αγορές».

Η συνέντευξη Τύπου έκλεισε με τον κ. Παναγιώτη Χριστοδουλίδη, γενικό διευθυντή της εταιρείας, να ανακοινώνει το μοντέλο MLS NAV2020Qtek, το οποίο είναι το πρώτο κινητό τηλέφωνο με αυτόματη πλοήγηση στην Ελλάδα.

Ο επεξεργαστής και η σύνδεση Bluetooth καθιστούν το σύστημα έναν ολοκληρωμένο φορητό πλοηγό που δεν απαιτεί καμία εγκατάσταση στο αυτοκίνητο, παρέχοντας όμως όλες τις δυνατότητες της αυτόματης πλοήγησης. Το σύστημα πλοηγεί το χρήστη σε Αθήνα, Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο ενώ σύντομα αναμένεται το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, το οποίο οι χρήστες θα αποκτήσουν δωρεάν. Στην συσκευασία του προϊόντος εκτός από το κινητό τηλέφωνο Pocket PC Qtek2020, περιλαμβάνεται o bluetooth GPS δέκτης, SD κάρτα 32 MB με την εφαρμογή και τους χάρτες, οικιακός φορτιστής και φορτιστής αυτοκινήτου για το Qtek2020 και τον GPS δέκτη και βάση στήριξης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΛΣ



Σχολιασμένα