Mε άνοδο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013 19:10
UPD:19:12
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Φωτογραφία αρχείου.

Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την περιοχή της Ευρωζώνης και τα απογοητευτικά αποτελέσματα αρκετών εισηγμένων, και ιδιαίτερα της Royal Dutch Shell.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με άνοδο 0,4% και σε νέο υψηλό πέντε ετών, ο FTSE 100 του Λονδίνου σημείωσε πτώση 0,68%, ο DAX ενισχύθηκε 0,26%, ο CAC 40 έκλεισε στο +0,60%, ο ΙΒΕΧ 35 κατέγραψε κέρδη 1,32% και ο FTSE MIB έκλεισε στο +0,96%.

Οι μετοχές της Alcatel-Lucent έκλεισαν με ράλι 19,36% μετά  την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου όπου σημείωσε αύξηση 7% στα έσοδα και σημαντικό περιορισμό των ζημιών.

Οι μετοχές της BNP Paribas έκλεισαν με άνοδο 3,35% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας γ ‘ τριμήνου που ήταν πολύ ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Οι μετοχές της Royal Dutch Shell - η εταιρεία με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στην Ευρώπη - σημείωσαν βουτιά 4,92%, μετά τα αποτελέσματα κερδοφορίας γ ‘ τριμήνου, που ήταν πολύ κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.,

Οι μετοχές της γαλλικής Technip υποχώρησαν 9,λ3%, μετά την ανακοίνωση για μείωση των στόχων της για τις πωλήσεις του συνόλου του οικονομικού έτους του 2013.

Οι μετοχές της βρετανικής ΒΤ σημείωσαν άνοδο 2,03% μετά την ανακοίνωση για πτώση της κερδοφορία ς γ’ τριμήνου.

Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, η Eurostat ανακοίνωσε τις εκτιμήσεις της για αιφνιδιαστική πτώση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο, στο 0,7% και παράλληλα ανακοίνωσε πως η ανεργία το Σεπτέμβριο διατηρήθηκε στο επίπεδο ρεκόρ του 12,2%.

Το επενδυτικό κλίμα επηρεάστηκε και από τον λιγότερο απαισιόδοξο τόνο της Fed σε ότι αφόρα την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ, στη χθεσινή της ανακοίνωση γύρω από την απόφαση της νομισματικής της πολιτικής, ενισχύοντας έτσι τις ανησυχίες πως μπορεί να προχωρήσει στη μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, πολύ νωρίτερα από ότι αναμενόταν, και ίσως και εντός του 2013.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα