Bridgestone: 160 εκατ. δολ. για εργοστάσιο στη Βραζιλία

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2004 10:16

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ για την παραγωγή ενός νέου ελαστικού για Ι.Χ. οχήματα, ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει στην Μπάχια της Βραζιλίας, η μεγαλύτερη εταιρεία ελαστικών στον κόσμο, Bridgestone Corp., καθώς εκτιμά πως οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην εν λόγω περιφέρεια θα αυξηθεί, τονώνοντας και τη ζήτηση για ελαστικά.

Η Bridgestone θα επενδύσει περίπου 160 εκατ. δολ. για τη δημιουργία του εργοστασίου, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Το έργο κατασκευής του θα αρχίσει το 2005 και η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2006. Σύμφωνα με την εταιρεία, η δυναμικότητα του εργοστασίου αυτού, θα ειναι 8.000 ελαστικά ημερησίως.

«Η κυριότητα αυτοκινήτων αυξάνεται ραγδαία στη Βραζιλία και αλλού στη Λατινική Αμερική», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας και το νέο εργοστάσιο, αναμένεται να εξυπηρετήσει την εσωτερική ζήτηση για ελαστικά.

Στη νέα μονάδα της Bridgestone θα απασχολούνται περίπου 500 υπάλληλοι, ενώ με την ολοκλήρωσή του, η εταιρεία θα αριθμεί συνολικά 48 εργοστάσια ελαστικών σε 23 χώρες του κόσμου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα