Google: Περισσότερες μετοχές στην αγορά, φόβοι για πτώση της τιμής

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2004 11:27

ΕΠΕΤΡΑΠΗ η πώληση επιπλέον 24,9 εκατ. μετοχών από τους υπαλλήλους και τα μέλη της Google Inc., σήμερα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός των μετοχών της στην αγορά, σε ποσοστό της τάξης του 38%, με αποτέλεσμα να πιεστεί η τιμή της μετοχής της.

Οι προς πώληση μετοχές ενδέχεται να αυξηθούν κατά 24,9 εκατ. από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 14 Φεβρουαρίου, χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα διατεθούν συνολικά 176,8 εκατ. μετοχές στην αγορά. Αυτές οι αυξήσεις, ενδέχεται να περιορίσουν την τιμή της μετοχής της Google, η οποία υπερδιπλασιάστηκε από τις 18 Αυγούστου, κατά τη δημόσια εγγραφή.

«Χρησιμοποιήσαμε το πρώτο κλείσιμο σαν ευκαιρία για την αγορά κάποιων μετοχών», ανέφερε ο Walter Price, ο οποίος διαχειρίζεται 606 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Pimco RCM Global Technology Fund, στο Σαν Φρανσίσκο, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Google, μετά το προηγούμενο κλείσιμο, στα 39,1 εκατ. μετοχές, που έληξε το Νοέμβριο, συμπληρώνοντας: «Αυτή ήταν μέχρι στιγμής ιδιαίτερα καλή πολιτική».

Η Google εμφανίζει νέες προοπτικές στη διατήρηση της ανάπτυξης στην αγορά, που σχετίζεται στην εύρεση στοιχείων μέσω του Web. Αυτήν την εβδομάδα, ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα με στοιχεία από τις βιβλιοθήκες τεσσάρων Πανεπιστημίων στο Διαδίκτυο, κίνηση που έγινε για να προσελκύσει περισσότερους χρήστες από άλλες μηχανής εύρεσης, όπως του Yahoo! Inc. και του MSN της Microsoft Corp.

Τον περασμένο μήνα η Google ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της και οι πωλήσεις υπερδιπλασιάστηκαν το τρίτο τρίμηνο, καθώς πούλησε περισσότερες διαφημίσεις και προσήλκυσε περισσότερους επισκέπτες στα Web site της. Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 52 εκατ. δολ. ή 19 σεντς ανά μετοχή, έναντι 20,4 εκατ. δολ. ή οκτώ σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδά της υπερδιπλασιάστηκαν, φθάνοντας στα 805,9 εκατ. δολ. έναντι 393,9 εκατ. δολαρίων.

Οι μετοχές της πιο δημοφιλούς μηχανής εύρεσης στο Διαδίκτυο, αυξήθηκαν χθες κατά 1,09 δολ., φθάνοντας στα 179,78 δολ. Συνολικά 13 από τους 25 οικονομικούς αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εισηγήθηκαν για τη μετοχή της Google «buy», 11 «hold» και ένας «sell».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα