Fannie Mae: Αναθεώρηση των εσόδων της κατά εννέα δισ. δολ.

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2004 11:50

ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ αναθεώρησης των εσόδων της, κατά εννέα δισ. δολ., μετά την ανακοίνωση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ότι η εταιρεία παραβίασε τους λογιστικούς νόμους, ενδέχεται να αντιμετωπίσει η Fannie Mae, η μεγαλύτερη πηγή χρημάτων στις ΗΠΑ, στον τομέα των υποθηκών κατοικιών.

Το ποσόν αυτό, υπολογίστηκε από την πολιτεία της Ουάσινγκτον τον μήνα που πέρασε και μπορεί να σωρευτεί στις ζημίες από φόρους την τελευταία τριετία.

«Είμαι σίγουρος ότι αγορά θα βρει δικαιολογίες για να τιμωρήσει την εταιρεία», ανέφερε ο Eric Schoenstein, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 1,5 εκατ. μετοχές της Fannie Mae, αξίας περίπου 100 εκατ. δολ., με την Jensen Investment Management στο Πόρτλαντ του Ορεγκον των ΗΠΑ, συμπληρώνοντας: «Το ερώτημα όμως για τους επενδυτές είναι εάν θα υπάρξει μακροπρόθεσμα πρόβλημα με τα θεμελιώδη στοιχεία της εταιρείας».

Οι μετοχές της Fannie Mae έχουν σημειώσει άνοδο 71% από τη στιγμή που η διοίκησή της αρνήθηκε κατά την ακρόαση στο Κογκρέσο στις 6 Οκτωβρίου, ότι έκανε λογιστικά λάθη. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει πτώση 5,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα