Πτώση στη Wall Street

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 22:42
UPD:22:43
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Με απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο της Νέας  Υόρκης παρά τις ανακοινώσεις της Fed ότι δεν θα προχωρήσει σε αλλαγή του προγράμματος αγοράς assets, και θα περιμένει για περισσότερες ενδείξεις από την οικονομία πριν ξεκινήσει το tapering.

Η Fed ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τον τρέχον ρυθμό αγοράς assets, με 45 δισ. δολάρια σε αγορές ομολόγων και 40 δισ. δολάρια σε αγορές ενυπόθηκων δανείων, μηνιαίως. Παράλληλα, όπως είπε, διατηρεί αμετάβλητο στο 0-0,25% το εύρος του παρεμβατικού επιτοκίου της.

Όπως ανέφερε, οι βασικοί λόγοι που την οδήγησαν στην απόφαση για καμία αλλαγή στην πολιτική της, είναι το υψηλό επίπεδο της ανεργίας καθώς και  το δημοσιονομικό αδιέξοδο στην Ουάσιγκτον.

Η Fed χαρακτήρισε πάντως τον ρυθμό ανάπτυξης των ΗΠΑ «μετριοπαθή» και τόνισε ότι η αγορά εργασίας έχει δείξει σημάδια περαιτέρω βελτίωσης.

 Ωστόσο, υπογράμμισε ότι στόχος είναι η ανεργία να βρεθεί κάτω του 6,5%.

Όσον αφορά στα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας, αυτά  δεν εντυπωσίασαν αφού η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα σημείωσε μικρή αύξηση 130.000 θέσεων εργασίας τον Οκτώβριο, από 150.000 θέσεις που ήταν η εκτίμηση των αναλυτών.

Οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν άνοδο 0,2% το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, ενώ ο δομικός πληθωρισμός - που δεν περιλαμβάνει τις τιμές τροφίμων και ενέργειας - σημείωσε άνοδο κατά 0,1%.

Στη Wall Street, με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι μετοχές της General Electric Co και της  Home Depot Inc/The, ενώ  στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές της Procter & Gamble Co/ και της Verizon Communications.

O δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,39% στις 15,618.80  μονάδες ο δείκτης S&P υποχώρησε κατά 0,49% στις 1,763.31 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq  κατέγραψε πτώση 0,55% στις 3,930.62 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα