Eνδυνάμωση της συνεργασίας της Amundi με την First Eagle Investment Management

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 17:06
UPD:17:06

Σε First Eagle Amundi International Fund μετονομάστηκε το Fund  Amundi International SICAV, με έδρα το Λουξεμβούργο, που διανέμεται σε όλο τον κόσμο από την Amundi.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αλλαγή αυτή υπογραμμίζει την επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ της Amundi και της First Eagle Investment Management (FEIM), η οποία και διαχειρίζεται το fund, δημιουργώντας ευκαιρίες για περαιτέρω συνεργασία.

Το fund, το οποίο διανέμεται στην Ευρώπη από το 1996 από την Amundi, επιδιώκει την επίτευξη συνεπών μακροπρόθεσμων αποδόσεων μέσω μιας προσέγγισης με γνώμονα την εσωτερική αξία σε παγκόσμιο επίπεδο και χωρίς τη δέσμευση σε κάποιο δείκτη αναφοράς, με κύριο στόχο τη διατήρηση του κεφαλαίου.

Το First Eagle Amundi International Fund έχει κερδίσει μεγάλο αριθμό πελατών, που αποτελείται κυρίως από εξωτερικούς διανομείς, και έχει πλέον πάνω από 5 δισ. δολάρια σε κεφάλαια υπό διαχείριση .

Μαζί με την αλλαγή του ονόματος, η SICAV (Εταιρεία Επενδύσεων Μεταβλητού Κεφαλαίου που έχει συσταθεί σύμφωνα με  τη νομοθεσία του Λουξεμβούργου) υιοθετεί μια δομή πολλαπλών υπο-κεφαλαίων. Η First Eagle και η Amundi έχουν σχέδια για τη δημιουργία, κατά τη διάρκεια των επόμενων δώδεκα μηνών, νέων υπο-κεφαλαίων, τα οποία θα διαχειρίζεται η First Eagle.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα