Σταθεροποιητικά το ευρώ, ανοδικά το δολάριο

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 13:03
UPD:13:12
EPA/FILIPPO MONTEFORTE

Το δολάριο άγγιξε σήμερα τα υψηλά μίας εβδομάδας έναντι του καλαθιού των βασικών νομισμάτων, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε περαιτέρω μείωση των αρνητικών θέσεων στo αμερικάνικο νόμισμα, εν αναμονή του αποτελέσματος της συνεδρίασης της Fed.  Σταθεροποιητικά κινείται το ευρώ.

Οι επενδυτές προχώρησαν σε έντονες ρευστοποιήσεις των θέσεών τους στο αμερικάνικο δολάριο τις προηγούμενες ημέρες, εν αναμονή της διήμερης συνεδρίασης της Fed χθες και σήμερα, λόγω των αυξανόμενων προσδοκιών ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα θα διατηρήσει ως έχει το τρέχον πρόγραμμα αγορά assets, και δεν θα προχωρήσει σε κάποια αλλαγή πριν το 2014.

Όπως συνηθίζεται μετά από μία τέτοια αμυντική κίνηση, οι επενδυτές κατοχυρώνουν μέρος των κερδών τους πριν την απόφαση της Fed, η οποία αναμένεται νωρίς σήμερα το βράδυ.

Ο δείκτης του δολαρίου σημειώνει άνοδο 0,1% στις 79,648 μονάδες, μετά από το υψηλό μίας εβδομάδας και τις 79,692 μονάδες που άγγιξε νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Όπως σημειώνει η BNP Paribas, οι συνεδριάσεις της Fed δεν υπήρξαν ιδιαίτερα φιλικές προς το δολάριο αυτό το έτος, με το νόμισμα να αποδυναμώνεται μετά από κάθε συνεδρίαση το 2013, με εξαίρεση αυτήν του Ιουνίου.

Ωστόσο, με τις αγορές να έχουν ήδη αποτιμήσει έναν πιο ήπιο τόνο σε ό,τι αφορά την απόφαση της Fed, το αμερικάνικο νόμισμα θα έχει καλύτερη «συμπεριφορά» αυτή τη φορά.

Το ευρώ διαπραγματεύεται με σταθεροποιητικές τάσεις έναντι του δολαρίου, στο 1,3761 με άνοδο 0,12%, υποχωρώντας από το υψηλό 23 μηνών και το 1,38233 που άγγιξε πριν μερικές ημέρες.

Σύμφωνα με τους traders, η επαναλαμβανόμενη αποτυχία του ευρώ να κρατήσει το επίπεδο του 1,38, το έχει κάνει ευάλωτο τεχνικά στο ενδεχόμενο διόρθωσης.

Έναντι του γεν, το δολάριο κινείται σταθερά στο 98,17, κοντά στο υψηλό μίας εβδομάδας και το 98,28 που άγγιξε χθες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα