Κέρδη στη Wall Street

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 22:51
UPD:22:54
REUTERS/CARLO ALLEGRI

Σε νέο ιστορικό ρεκόρ έκλεισε σήμερα ο Dow Jones και ο S&P καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες των επενδυτών ότι η Fed θα διατηρήσει την τρέχουσα πολιτική της σε ότι αφορά το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και ενυπόθηκων δανείων.

Τις προσδοκίες αυτές ενίσχυσαν οι ανακοινώσεις των οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ για τις λιανικές πωλήσεις, το δείκτη τιμών παραγωγού και τις τιμές των κατοικιών,

Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, αυξήθηκαν κατά 0,9%, ενώ σε ετήσια βάση αυξήθηκαν 12,8%, σημειώνοντας την ταχύτερη ετήσια άνοδο από το 2006.

Την ίδια στιγμή, μικρή υποχώρηση παρουσίασαν οι λιανικές πωλήσεις το Σεπτέμβριο, για πρώτη φορά μέσα σε έξι μήνες, λόγω της επιβράδυνσης των πωλήσεων αυτοκινήτων, ενώ ελαφρά πτώση σημείωσαν και οι τιμές παραγωγού, λόγω της απότομης πτώσης του κόστους των τροφίμων.

Στη Wall Street, με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι μετοχές της Ιnternational Busine και της  AT&T Inc, στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές της Caterpillar Inc και της  Boeing Co/The.

O δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε με κέρδη 0.72% στις 15,680.30 μονάδες, ο δείκτης S&P τερμάτισε με άνοδο 0,56% στις 1,771.95 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,31% στις 3,952.34 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα