Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 19:19
UPD:19:21
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Φωτογραφία αρχείου.

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, εν μεσώ σειράς ανακοινώσεων οικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ και αρκετών αποτελεσμάτων κερδοφορίας, εν αναμονή και της συνεδρίασης της Fed, αν και οι ρευστοποιήσεις δεν έλειψαν κυρίως στον τραπεζικό κλάδο.

O δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με άνοδο 0,39%, ο FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύθηκε 0,73%, ο DAX σημείωσε κέρδη 0,48%, ο CAC 40 έκλεισε 0,62% υψηλότερα, ενώ στο 1,31% και στο 2,27% διαμορφώθηκαν τα κέρδη για τον ισπανικό ΙΒΕΧ και τον ιταλικό FTSE MIB, αντίστοιχα.

Οι μετοχές της UBS υποχώρησαν 7,72%, μετά τα αποτελέματα κερδοφορίας γ‘ τριμήνου τα οποία, αν και ήταν ελαφρώς καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, ωστόσο η τράπεζα εμφάνισε αυξημένες προβλέψεις για νομικά και ρυθμιστικά ζητήματα, και προειδοποίησε ότι θα αυξηθούν οι δαπάνες που σχετίζονται με ανάλογα θέματα, μέχρι το επόμενο έτος.

Οι μετοχές της Lloyds Banking Group υποχώρησαν 2,02%, μετά την ανακοίνωση ότι η πρόσθεστη πρόβλεψη ύψους 750 εκατ. στερλίνων  για την αποζημίωση πελατών που αγόρασαν προϊόντα προστασίας πληρωμών, επιβάρυναν την κερδοφορία γ ‘ τριμήνου.

Οι μετοχές της BP ενισχύθηκαν 5,62% μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα γ’ τριμήνου και την ανακοίνωση για αύξηση του μερίσματος που θα διανήμει.

Οι μετοχές της Nokia σημείωσαν ράλι 6,99% μετά τα αποτελέσματα γ‘ τριμήνου που εμφάνισαν λειτουργικά κέρδη 118 εκατ. ευρώ από ζημιές 564 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Σήμερα, οι επενδυτές έχουν τα βλέμματα στραμμένα και στη συνεδρίαση της Fed, όπου δεν αναμένεται να υπάρξει απόφαση αλλαγής πολιτικής στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και ενυπόθηκων δανείων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNBC, οι αναλυτές δεν αναμένουν την Fed δεν να ξεκινήσει το tapering, νωρίτερα από τον Απρίλιο του 2014.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα