Μεγάλες καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των μεταποιητών αλουμινίου στο «Εξοικονομώ κατ’οίκον»

Επιστολή του ΣΕΜΑΣ προς τον υπουργό ΠΕΚΑ
Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 14:32
UPD:14:37
REUTERS/NOZIM KALANDAROV

Σύμφωνα με το Σωματείο, αν δεν αποκατασταθεί η ομαλότητα όσον αφορά στην αποπληρωμή των κατασκευαστών, αυτοί δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

 Τους οκτώ μήνες μπορεί να φτάσει και να υπερβεί ο χρόνος αποπληρωμής των μεταποιητών αλουμινίου για τις προμήθειες – εργασίες που πραγματοποιούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» , σύμφωνα με το Σωματείο Ελλήνων Μεταποιητών Αλουμινίου και Σιδήρου (ΣΕΜΑΣ), το οποίο  απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη.

Στην επιστολή το ΣΕΜΑΣ κάνει λόγο για στρεβλώσεις στην εφαρμογή του προγράμματος, καθώς και για την ανάγκη η αποπληρωμή να συντελείται σε 45 ημέρες. Όπως αναφέρεται, βάσει έρευνας στα μέλη του, ο συνήθης χρόνια αποπληρωμής είναι οι πέντε με έξι μήνες, ενώ αν προκύψει κάποια έλλειψη, το διάστημα αυτό μπορεί να ξεπεράσει και τους οκτώ.

Πρέπει η κατάσταση αυτή να σταματήσει και να υπάρξει κάποια χρονική δέσμευση στην αποπληρωμή από τις τράπεζες, τονίζεται από τη διοίκηση του ΣΕΜΑΣ και προστίθεται ότι οι κατασκευαστές αυτού του προγράμματος έχουν την ανάγκη συμπαράστασης, ώστε η αποπληρωμή, μετά την ολοκλήρωση του έργου και την έκδοση του τιμολογίου, να γίνεται τουλάχιστον μέσα σε 45 ημέρες.

Σύμφωνα με το Σωματείο, αν δεν αποκατασταθεί η ομαλότητα όσον αφορά στην αποπληρωμή των κατασκευαστών, αυτοί δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, καθώς είναι ήδη υποχρεωμένοι να επιχειρούν μέσα σε περιβάλλον «οικονομικής ασφυξίας», και οι δυσκολίες της εφαρμογής του προγράμματος θα τους αποτρέψουν από τη συμμετοχή τους σε αυτό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα