Τεχνική Ολυμπιακή: Υψηλοί οι ρυθμοί ανάπτυξης της TOUSA

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2004 12:48
UPD:12:49

«Oι ρυθμοί ανάπτυξης πωλήσεων και κερδών της TECHNICAL OLYMPIC USA INC. (TOUSA) είναι πολύ υψηλοί, παρουσιάζοντας άνοδο 28% και 41% αντίστοιχα, έναντι των αντιστοίχων του 2003.

Οι αυτοί προβλέπεται να συνεχιστούν και στο μέλλον και συνεπώς επιβάλλεται η προσαρμογή σε αυτούς με την περαιτέρω αναδιάρθρωση των χρηματοοικονομικών δυνατοτήτων της εταιρείας».

Τα παραπάνω αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η διοίκηση της Τεχνικής Ολυμπιακής σε απάντηση δημοσιευμάτων του Τύπου σχετικά με την πρόσφατη έκδοση μειωμένης εξασφάλισης κοινοπρακτικού δανείου, ύψους $200 εκατομμυρίων δολαρίων, που εξέδωσε η αμερικανική θυγατρική της εταιρεία με σκοπό την αποπληρωμή βραχυπρόθεσμων τραπεζικών υποχρεώσεών της 'revolving line of credit', καθώς και την εξυπηρέτηση άλλων αναγκών της.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι ο λόγος μεταξύ δανεισμού και κεφαλαιοποίησης της TOUSA βρίσκεται στο 50,7%, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος του κλάδου κυμαίνεται μεταξύ 45% - 55%.

Οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody?s και Standard & Poors, διατηρούν σταθερή την αξιολόγησή τους προς την TOUSA, σε Β2 και Βa αντίστοιχα, καταλήγει η ανακοίνωση της Τεχνικής Ολυμπιακής.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΥΜΠ



Σχολιασμένα