Ανοδικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 12:23
UPD:12:39
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Ανακάμπτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αυτήν την ώρα, από τις απώλειες που σημείωναν νωρίτερα, σε μία συνεδρίαση γεμάτη από αποτελέσματα κερδοφορίας και ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων, εν αναμονή και της έναρξης της διήμερης συνεδρίασης της Fed.

O δείκτης FTSEurofirst 300 σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,17%, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται 0,36%, ο DAX σημειώνει άνοδο 0,04%, ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,12%, ενώ 0,53% και 1,34% υψηλότερα διαπραγματεύονται ο IBEX 35 και ο FTSE MIB, αντίστοιχα.

Η μετοχή της BP σημειώνει άνοδο 4,1% μετά την ανακοίνωση της αύξησης του μερίσματός της, ενώ η μετοχή της Deutsche Βank υποχωρεί 2,5% μετά την πτώση της τάξης του 94% που ανακοίνωσε στην κερδοφορία γ’ τριμήνου.

Η μετοχή της UBS σημειώνει τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Ιούλιο του 2012, κατά 6%, μετά την ανακοίνωσή της ότι μάλλον δεν θα καταφέρει να «πιάσει» τον στόχο κερδοφορίας που είχε θέσει για το 2015.

Στο επίκεντρο της προσοχής των αγορών είναι και η συνεδρίαση της Fed , όπου δεν αναμένεται πάντως να υπάρξει κάποια απόφαση αλλαγής πολιτικής σε ότι αφορά το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

 Όπως σημειώνει ο Λόρν Μπέρινγκ, αναλυτής της B Capital, δεν αναμένεται κάποια σημαντική αντίδραση στις αγορές ως αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Fed αυτή τη φορά, και όλα δείχνουν πως οι ευρωπαϊκές μετοχές πλέον προσφέρουν μεγαλύτερη «αξία» από τις μετοχές των ΗΠΑ.

Μέσα στην ημέρα αναμένονται και οι ανακοινώσεις σημαντικών οικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ, όπως οι λιανικές πωλήσεις, η καταναλωτική εμπιστοσύνη και ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P/Case-Shiller .

Στην Ισπανία, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,2% ετησίως τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα