Μόρνος Α.Ε.: Ομολογιακό δάνειο 17 εκατ. ευρώ

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2004 11:09

ΣΤΗΝ υπογραφή πενταετούς, εμπραγμάτως εξασφαλισμένου, ομολογιακού δανείου ύψους 17.000.000 ευρώ με ιδιωτική τοποθέτηση, προχώρησε η Μόρνος Α.Ε., στην οποία η Elbisco Α.Ε. Συμμετοχών συμμετέχει έμμεσα με ποσοστό 32,07%.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τελευταίας, η έκδοση του ομολογιακού δανείου, της οποίας διοργανώτρια τράπεζα είναι η Alpha Bank, θα βοηθήσει στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της Μόρνος Α.Ε. για την τριετία 2004-2006 και εν μέρει στην αναχρηματοδότηση βραχυπρόθεσμων τραπεζικών υποχρεώσεων της εταιρείας.

Σε ό,τι αφορά το επενδυτικό πρόγραμμα της Μόρνος, βασικοί στρατηγικοί στόχοι μέχρι το 2006 είναι η ισχυροποίηση της θέσης της εταιρείας σε τομείς όπου ήδη δραστηριοποιείται, μέσω της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των παραγόμενων προϊόντων καθώς και η διείσδυση σε νέες αγορές με την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του δικτύου διανομής των προϊόντων της, η ΕΒΓΑ Α.Β.Ε.Ε. - στην οποία η Elbisco A.E. Συμμετοχών συμμετέχει έμμεσα με ποσοστό 2,94% - παραλαμβάνει από το 2005 από την Elbisco τη διανομή των κρουασάν που παράγει.

Η αλλαγή αυτή, αποτέλεσμα της στρατηγικής απόφασης της ΕΒΓΑ με στόχο την ανάπτυξη του υφιστάμενου δικτύου ξηρού φορτίου της που ήδη διαχειρίζεται τους χυμούς μακράς διαρκείας, δεν πρόκειται να επηρεάσει τα οικονομικά αποτελέσματα της Elbisco Εμπορική για τη νέα χρήση.

Εξάλλου, η έκτακτη γενική συνέλευση της ZITO LUKS A.D., στην οποία η ELBISCO A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ συμμετέχει άμεσα κατά 53,55%, εξέλεξε νέο Εποπτικό Συμβούλιο και νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Tο Εποπτικό Συμβούλιο της εταιρείας απαρτίζεται από τους: Ευστράτιο Ελισσαίο (Πρόεδρος), Dimitar Bogov (Αντιπρόεδρος), Ανδρέα Μήτσαινα (Μέλος), Κωνσταντίνο Αλατζά (Μέλος) και Natasha Trpenoska Trenchevska (Μέλος).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποτελείται από τους: Δημοσθένη Ραμαντάνη (Πρόεδρος & Γενικός Διευθυντής), Ιωάννη Παπαδόπουλο (Αντιπρόεδρος), Slavoljub Stanojevich (Αντιπρόεδρος), Κωνσταντίνο Φραγκή (Μέλος), Αντώνιο Γουρουντή (Μέλος), Zorica Mitrovska (Μέλος) και Mirjana Avramovska (Μέλος).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα