Schibsted: 705 εκατ. ευρώ για την Alma Media

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2004 10:02

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ύψους 705 εκατ. ευρώ (944 εκατ. δολ.) για την εξαγορά της φινλανδικής Alma Media Oyj, έκανε η μεγαλύτερη εταιρεία μέσων της Νορβηγίας, Schibsted ASA, προκειμένου να αυξήσει τις δραστηριότητές της στον τομέα των εκδόσεων στην Σκανδιναβική Χερσόνησο.

Η εταιρεία, που εδρεύει στο Οσλο, προσέφερε 10,70 ευρώ για κάθε μία μετοχή της υπ'αριθμόν δύο εταιρείας μέσων της Φινλανδίας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο του Ελσίνκι. Το ποσόν, είναι κατά 14% υψηλότερο από τη χθεσινή κλεισίματος της μετοχής της Alma, στα 9,40 ευρώ.

Η Schibsted, η οποία εκδίδει την νορβηγική εφημερίδα «Verdens Gang» και τη σουηδική «Aftonbladet», σχεδιάζει να προχωρήσει στη μείωση των θέσεων εργασίας στη Νορβηγία, σε συνδυασμό με την εύρεση νέων εσόδων και την αύξηση της κερδοφορίας του τμήματος Aftenposten. Η Alma, ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού καναλιού MTV3 της Φινλανδίας, εμφάνισε πέρυσι καθαρά κέρδη 10,8 εκατ. ευρώ και πωλήσεις ύψους 460,5 εκατ. ευρώ.

«Η Alma Media είναι ο τέλειος συνεταίρος της Schibsted», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται, ότι οι δύο εταιρείας αλληλοσυμπληρώνονται τόσο από γεωγραφικής άποψης, όσο και από άποψης δραστηριοτήτων.

Η Schibsted, η οποία την εβδομάδα που πέρασε αποφάσισε να αυξήσει το μερίδιό της στο κανάλι TV4 AB της Σουηδίας στο 20,1%, προκειμένου να προσθέσει διαφημίσεις στα σουηδικά μέσα που κατέχει, είπε, ότι ακόμη δεν έχει έρθει σε επαφή με την Alma, αναφορικά με την προσφορά της.

Η εταιρεία θα χρηματοδοτήσει την προσφορά με νέο δάνειο από την Danske Bank A/S. Σύμβουλοι της εμπορικής συναλλαγής είναι η Nordea AB. Icecapital και η D. Carnegie & Co.

Η ανακοίνωση έγινε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στα Χρηματιστήρια της Σκανδιναβίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα