Σε θετικό έδαφος η Wall Street

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013 16:55
UPD:16:59
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Ανοδικά κινείται η Wall Street, με τον δείκτη S&P 500 να ανακάμπτει από τις χθεσινές του απώλειες, εν μέσω των καλών αποτελεσμάτων κερδοφορίας, και των μηνυμάτων που έρχονται από τα οικονομικά στοιχεία, τα οποία υποδηλώνουν ότι η Fed δεν θα αλλάξει την πολιτική της σύντομα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,22%, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,08% και 0,18% υψηλότερα κινείται ο δείκτης Nasdaq.

Οι αιτήσεις  νέων επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν κατα 12.000 στις 350.000 την περασμένη εβδομάδα, το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε ελαφρώς κατά 0,4% τον Αύγουστο, ενώ στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και 12 μήνες διαμορφώθηκε ο προκαταρκτικός δείκτης PMI του Οκτωβρίου.

Η αγορά φαίνεται να δέχεται θετικά τα οικονομικά στοιχεία που ναι μεν δεν είναι καλά, αλλά παράλληλα δεν είναι και τόσο άσχημα, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής επενδύσεων της TJM Institutional Services, Tζιμ Ιουόριο. Αυτό που θέλουν λοιπόν οι αγορές, είναι στοιχεία που συνεχίζουν να μην δίνουν ορατότητα, καθώς εάν η Fed δεν δει ξεκάθαρη βελτίωση στην οικονομία, δεν πρόκειται να προχωρήσει στην μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, και αυτό ακριβώς είναι που ανεβάζει τα χρηματιστήρια.

Στο μέτωπο των μετοχών, η μετοχή της Apple υποχωρεί 0,28% μετά την είδηση ότι ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής Καρλ ‘Ικαν ζήτησε από την εταιρεία  να ξεκινήσει άμεσα την προσφορά επαναγοράς μετοχών ύψους 150 δισ. δολαρίων, με επιστολή του στον Τιμ Κούκ.

Η μετοχή της Ford σημειώνει ράλι 2,17% μετά τα πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα κερδοφορίας γ΄ τριμήνου και την αύξηση του guidance για το σύνολο του έτους.

Η μετοχή της Dow Chemical υποχωρεί 3,53% μετά τα αποτελέσματα κερδοφορίας που ήταν κατώτερα των προβλέψεων των αναλυτών.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα