Sanyo: Ζημίες αντί κερδών εξ αιτίας των σεισμών στη Β. Ιαπωνία

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2004 10:33

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕ προς τα κάτω, την πρόβλεψη για τα καθαρά της κέρδη στο σύνολο της χρήσης, η μεγαλύτερη εταιρεία που παράγει ψηφιακές κάμερες στον κόσμο, Sanyo Electric Co., μετά τις ζημίες που υπέστη από τους συνεχείς σεισμούς τον Οκτώβριο, με αποτέλεσμα την παύση της παραγωγής στο εργοστάσιό της, βορείως της Ιαπωνίας, στη Νιϊγκάτα.

Η Sanyo εκτιμά ότι οι καθαρές της ζημίες τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου θα ανέλθουν σε 71 δισ. γιέν (682 εκατ. δολ.) σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη για κέρδη ύψους 14 δισ. γιέν, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Το προηγούμενο έτος τα καθαρά της κέρδη είχαν διαμορφωθεί στα 13,4 δισ. γιέν.

Η εταιρεία με έδρα την Οσάκα, ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει 87 δισ. γιέν, για την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς στο εργοστάσιό της και από την απώλεια πωλήσεων. Στη Νιϊγκάτα, συνεχείς σεισμικές δονήσεις τον Οκτώβριο, προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 36 ανθρώπων και ανέστειλαν τη λειτουργία του εργοστασίου της.

Οι μετοχές της Sanyo - με τη δεύτερη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 225 μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον δείκτη Nikkei στην Ιαπωνία – υποχωρούσαν κατά 2,2%, φθάνοντας στα 354 γιέν η μία κατά τη σημερινή τους διαπραγμάτευση στο Τόκυο. Οι προβλέψεις της εταιρείας, ανακοινώθηκαν μετά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα