«Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά»: Xρηματοδότηση 166 επιχειρήσεων

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2004 12:12

Αποφάσεις με τις οποίες χρηματοδοτούνται 166 επιχειρήσεις με το ποσό των 6,1 εκατομμυρίων ευρώ για την ολοκλήρωση έργων που είχαν ενταχθεί στον Α’ Κύκλο του προγράμματος «Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά» (40% επί του αντίστοιχου συνολικού προϋπολογισμού 15,3 εκατ. ευρώ) υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας.

Η εκταμίευση αυτή αποτελεί συνέχεια των αποφάσεων χρηματοδότησης ακόμα 117 επιχειρήσεων με το ποσό των 4,7 εκατομμυρίων ευρώ (40% επί του αντίστοιχου συνολικού προϋπολογισμού 11,8 εκατ. ευρώ) στις 26 Ιουλίου 2004.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, από τις 30 Οκτωβρίου 2002, όταν είχαν υποβληθεί 1.689 προτάσεις από αντίστοιχες επιχειρήσεις, και τις 22 Απριλίου 2003, όταν αξιολογήθηκαν 793 έργα έως τις 7 Μαρτίου 2004, είχαν εκδοθεί αποφάσεις χρηματοδότησης 27 επιχειρήσεων με το ποσό 1,17 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Α’ Κύκλου ανέρχεται σε 88 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για τις υπόλοιπες προτάσεις που εντάχθηκαν στον Α’ Κύκλο του προγράμματος συνεχίζονται οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2005.

Τα έργα αφορούν επενδυτικές προτάσεις από αντίστοιχες ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και έχουν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών τους συστημάτων και την ηλεκτρονικοποίηση των διαδικασιών τους.

Μετά τον Α’ Κύκλο του προγράμματος αυτού, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ο Β’ Κύκλος, ο οποίος θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2005. Στον Β’ Κύκλο υποβλήθηκαν 2.012 προτάσεις και εντάχθηκαν 1.844 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 177,5 εκατ. ευρώ, οι οποίες ήδη βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησής τους.

Με το πρόγραμμα «Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά» του Α’ και Β’ Κύκλου, το υπουργείο Ανάπτυξης προχωρεί στην υλοποίηση της στρατηγικής του για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με την ενίσχυση της ηλεκτρονικοποίησης και μηχανοργάνωσης της λειτουργίας τους.

Το πρόγραμμα «Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά» είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας». Το υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», για την επιτάχυνση των διαδικασιών υπογραφής συμβάσεων, παρακολούθησης, πιστοποίησης και πληρωμής των έργων, ενώ παράλληλα σχεδιάζει την ενεργοποίηση και Γ’ Κύκλου του προγράμματος, προκειμένου να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα