Υποχωρεί από τα υψηλά 2ετίας το ευρώ

Πώληση στο 1,38 συστήνει η Morgan Stanley
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013 12:39
UPD:13:40
REUTERS/SUSANA VERA

Το ευρώ κινείται σήμερα με σταθεροποιητικές τάσεις έναντι του δολαρίου, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία από την Ευρωζώνη, τα οποία απομάκρυναν το ευρωπαϊκό νόμισμα από τα υψηλά δύο ετών που άγγιξε χθες.

Ο δείκτης PMI της Ευρωζώνης έδειξε πως ο ρυθμός ανάπτυξης στην επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή, μειώθηκε απρόσμενα αυτόν τον μήνα, υποδηλώνοντας πως η ανάκαμψη μπορεί να είναι λιγότερο ισχυρή από ότι αρχικά αναμενόταν.

Το ευρώ διαπραγματεύται στο 1,379 έναντι του δολαρίου με οριακή άνοδο 0,12%, μετά την άνοδο μέχρι και το 1,3824 χθες, που είναι και του υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2011.

Όπως παντως επισημαίνει η στρατηγική αναλύτρια της Rabobank, Τζέιν Φόλεϊ,  η αγορά είναι ακόμη επικεντρωμένη στην Fed, με τις προσδοκίες για καμία αλλαγή στην πολιτική της σύντομα, να πιέζουν το δολάριο, αλλά τα απογοητευτικά στοιχεία από την Ευρωζώνη δείχνουν ότι το ευρώ έχει αγγίξει την κορυφή του για το τρέχον διάστημα τουλάχιστον, και αυτό θα διατηρήσει την ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου υπό έλεγχο.

 Όπως σημειώνει, η κορυφή του 1,3824 θα λειτουργήσει πλέον ως σημείο αντίστασης για το ευρώ. Πέραν αυτού, σημείο αντίστασης αποτελεί και το υψηλό της 4ης Νομεβρίου του 2011, το 1,3870, και ένα τυχόν ανοδικό σπάσιμο αυτού του επιπέδου, θα οδηγήσει το ευρώ προς το 1,40.

Από την πλευρά της η Morgan Stanley συστήνει πώληση του ευρώ στο 1,38 έναντι του δολαρίου στο βραχυπρόθεσμο διάστημα, καθώς εκτιμά ότι η υποχώρηση του αμερικάνικου νομίσματος θα είναι προσωρινή, και μόλις ο δρόμος της πολιτικής που θα ακολουθήσει η Fed γίνει πιο ξεκάθαρος, τότε το δολάριο θα ανακάμψει. Εν τω μεταξύ, όπως τονίζει, η πολιτική της ΕΚΤ θα επανέλθει στο προσκήνιο τις επόμενες εβδοαμάδες, ασκώντας πίεση στο ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα