Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013 12:10
UPD:12:16
EPA/JUAN M. ESPINOSA

Φωτογραφία αρχείου.

Σε θετικό έδαφος κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με μία σειρά οικονομικών στοιχείων και αποτελεσμάτων κερδοφορίας να ενισχύουν την επενδυτική εμπιστοσύνη.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύεται 0,24% λόγω των ισχυρών κερδών από τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι μετοχές της Daimler σημειώνουν άνοδο 1,7% μετά τα πολύ καλά αποτελέσματα κερδοφορίας γ’ τριμήνου, ενώ οι μετοχές της μεγαλύτερης διαφημιστικής εταιρείας στον κόσμο από άποψη πωλήσεων, της WPP, σημειώνουν άνοδο 2,2% μετά την ανακοίνωση της αύξησης κατά 5% στην οργανική ανάπτυξη, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι μετοχές της ελβετικής ΑΒΒ σημειώνουν ράλι 4% μετά την ανακοίνωση της αύξησης στην κερδοφορία του γ’ τριμήνου κατά 10%.

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει άνοδο 0,29%, ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,50%, ο δείκτης CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,12%, ενώ στο +0,17% και στο +0,36% διαπραγματεύονται ο ισπανικός ΙΒΕΧ και ο ιταλικός FTSE MIB, αντίστοιχα.

Πάντως, τα αρχικά κέρδη περιορίστηκαν στην Ευρώπη, λόγω των αποθαρρυντικών αποτελεσμάτων ορισμένων εισηγμένων εταιρειών, όπως της Credit Suisse, της οποίας η μετοχή υποχωρεί 1,6%, μετά τα κατώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα, γεγονός το οποίο οδήγησε και στην υποβάθμιση της τιμής-στόχου της μετοχής της τράπεζας, από τους διεθνείς οίκους.

Οι μετοχές της σουηδικής Ericsson σημειώνουν βουτιά της τάξης του 6%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας που έδειξαν πτώση στα οργανικά κέρδη γ’ τριμήνου και σημαντική μείωση των πωλήσεων.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης PMI της HSBC για την Κίνα, σημείωσε αύξηση στο 50,9 από 50,2 τον προηγούμενο μήνα, χάρη στην δυναμική αύξηση των νέων παραγγελιών.

Οι τραπεζικές μετοχές ανακάμπτουν σήμερα μετά το χθεσινό χύπημα που δέχτηκαν λόγω των ανακοινώσεων των λεπτομερειών γύρω από τους ελέγχους και τα stress tests που θα διενεργήσει η ΕΚΤ μέσα στο επόμενο 12άμηνο, με τον τραπεζικό δείκτη στην Ευρώπη να ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,4% αυτήν την ώρα.

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα