ΟΟΣΑ: Η Ισπανία αρχίζει να βλέπει τα αποτελέσματα των δημοσιονομικών μέτρων

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013 00:58
UPD:01:02
EPA/YOAN VALAT

Σύμφωνα με τον Γκουρία, η Ισπανία άρχισε να αναπτύσσεται χάρη στην αύξηση των εξαγωγών, επειδή έγινε πιο ανταγωνιστική, αλλά και εξαιτίας των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (φωτογραφία αρχείου).

Την  αισιοδοξία του για την πορεία της Ισπανίας εξέφρασε ο Άνχελ Γκουρία, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), με αφορμή την ανακοίνωση ότι στην Ισπανία καταγράφηκε οικονομική ανάπτυξη 0,1% το τρίτο τρίμηνο έπειτα από δύο χρόνια ύφεσης.

«Βιώσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο, πολύ περίπλοκη, από κοινωνικής κι επίσης από πολιτικής άποψης. Αλλά αρχίζουμε να βλέπουμε αποτελέσματα», δήλωσε ο Γκουρία μιλώντας κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Σαντιάγο, όπου παρουσίασε μια έκθεση σχετικά με την οικονομία της Χιλής.

Σύμφωνα με τον Γκουρία, η Ισπανία άρχισε να αναπτύσσεται χάρη στην αύξηση των εξαγωγών, επειδή έγινε πιο ανταγωνιστική, αλλά και εξαιτίας των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όπως είπε δίνοντας έμφαση στη μείωση του κόστους εργασίας.

«Βρισκόμαστε σε μία κομβική στιγμή: δεν θα κραυγάσουμε ότι νικήσαμε ακόμη, ούτε θα πούμε ότι η κατάσταση είναι ιδανική, αλλά πρόκειται για μια ποιοτική μεταμόρφωση πολύ σημαντική», πρόσθεσε ο Γ.Γ. του ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ισπανίας, παρά την ανάκαμψη της οικονομίας το τρίτο τρίμηνο το σύνολο του έτους το ισπανικό ακαθάριστο εθνικό προϊόν θα συρρικνωθεί κατά 1,3% φέτος, ενώ το 2014 αναμένεται να επανέλθει σε ανάπτυξη, 0,7% του ΑΕΠ.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα