Αλλα 2,4 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ΝΑΒΙΠΕ Αστακού

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2004 15:59

Απόφαση για την επιχορήγηση της λειτουργίας της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανικής Περιοχής (ΝΑΒΙΠΕ) Πλατυγιαλίου Αστακού με 2,4 εκατ. ευρώ για τη μετατροπή της σε σύγχρονο Διαμετακομιστικό Κέντρο, υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

Η απόφαση αυτή για την ενίσχυση της ΝΑΒΙΠΕ Αστακού είναι η τρίτη που υπογράφηκε από τον κ. Σιούφα. Στις 17 Ιουνίου 2004 διατέθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 4,7 εκατ. ευρώ και στις 5 Οκτωβρίου 2004 διατέθηκαν άλλα 2,5 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης στη ΝΑΒΙΠΕ για την υποδοχή πλοίων μεγάλης μεταφορικής ικανότητας, με ανάλογο εξοπλισμό για τη φορτοεκφόρτωση τους και κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους, καθώς και τη δημιουργία θαλάσσιων και χερσαίων υποδομών για την εν συνεχεία διακίνηση των φορτίων και των προϊόντων που θα παράγουν οι επιχειρήσεις, που θα εγκατασταθούν στη Βιομηχανική Περιοχή, ανέρχεται σε 126,5 εκατ. ευρώ με συνολική προβλεπόμενη επιχορήγηση από εθνικούς πόρους 73,3 εκατ. ευρώ. Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα