Νέα υψηλά δύο ετών για το ευρώ

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 12:42
UPD:12:49
EPA/JENS BUETTNER

Το δολάριο αγγίζει νέα χαμηλά δύο ετών έναντι του ευρώ και χαμηλά εννέα μηνών έναντι του καλαθιού των βασικών νομισμάτων, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, τα οποία ενισχύουν τις προσδοκίες για περαιτέρω καθυστέρηση στη μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Fed.

O δείκτης του δολαρίου διαμορφώνεται στις 79,141 μονάδες και στο χαμηλό εννέα μηνών.

Έναντι του γεν το δολάριο υποχωρεί 0,5% στα 97,69.

Το ευρώ σημειώνει άνοδο 0,1% στο 1,3791 έναντι του δολαρίου, ενώ νωρίτερα άγγιξε το 1,3793 το οποίο αποτελεί νέο υψηλό διετίας.

Έναντι του γεν το ευρώ υποχωρεί 0,4% στα 134,72, μετά το υψηλό τεσσάρων ετών και το 135,52 που άγγιξε χθες.

Όπως σημειώνει η Barclays, μετά και τα χθεσινά στοιχεία της αγοράς εργασίας, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να αλλάξει πολιτική η Fed σύντομα, γεγονός το οποίο πιέζει το δολάριο και θα συνεχίσει να το πιέζει.

Σύμφωνα και με το Σιμ Μο Σιόνγκ , επικεφαλής της αγοράς νομισμάτων στην Bank of Singapore, οι πιθανότητες για συνέχεια της αδυναμίας του δολαρίου στο επόμενο διάστημα έχουν αυξηθεί σημαντικά, και το ευρώ αναμένεται βραχυπρόθεσμα να αγγίξει το 1,39.

Σύμφωνα με τη Nomura, με τον στόχο που η ίδια είχε θέσει για το ευρώ έναντι του δολαρίου στο 1,37-1,38 να έχει ήδη κατακτηθεί, εκτιμά πως η κούρσα ανόδου δεν έχει ολοκληρωθεί και έτσι θέτει νέο στόχο το 1,40 μέχρι τα τέλη του έτους.

               

               

              



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα