Hynix: Στο 2,5% η άνοδος των μετοχών

Μετά την ανακοίνωση του ΠΟΕ, ότι οι ΗΠΑ της επιβάλλουν παράνομα δασμούς
Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2004 07:53

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της τρίτης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών μνήμης στον κόσμο, Hynix Semiconductor Inc., μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, (ΠΟΕ), ότι οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς στην εταιρεία της Ν. Κορέας, παραβαίνοντας τους διεθνείς κανόνες εμπορίου. Οι μετοχές της Hynix σημείωναν άνοδο 2,5%.

«Είναι μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την πορεία της μετοχής της εταιρείας», ανέφερε ο Brian Park, αναλυτής της Woori Securities Co., στη Σεούλ, συμπληρώνοντας: «Η Hynix, δεν έχει υποστεί τις συνέπειες από τους δασμούς μέχρι στιγμή, καθώς η βιομηχανία των chip παραμένει υγιής έτσι κι αλλιώς, τονώνοντας τη σταθερότητα της εταιρείας, ακόμη κι αν τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά».

Η εξάλειψη των δασμών βοηθά την Hynix να ανακτήσει την πλήρη λειτουργία των εργοστασίων της σε εθνικό επίπεδο, μετά τον εξαναγκασμό της Icheon, που εδρεύει στη Ν. Κορέα, να μεταφέρει την παραγωγή της στο εργοστάσιό της στις ΗΠΑ και να αρχίσει να κατασκευάζει εργοστάσιο στην Κίνα, προκειμένου να αποφύγει τους δασμούς.

Η Hynix προβλέπει, ότι φέτος τα κέρδη της θα φθάσουν σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς σημαντική είναι η αύξηση της ζήτησης για chip, μετά από ζημίες 11,8 τρισ. γιέν την τελευταία τετραετία.

Οι μετοχές της, που είχαν την καλύτερη επίδοση μεταξύ των 20 μετοχών των μεγαλυτέρων εταιρειών παραγωγής chip στον κόσμο, φέτος, σημείωναν άνοδο 0,9%, φθάνοντας στις 11.650 γιέν η μία έναντι ανόδου 0,2% του δείκτη Kospi στο Χρηματιστήριο της Ν. Κορέας, στις 11:45' π.μ., ώρα Σεούλ. Συνολικά φέτος έχουν σημειώσει υπερδιπλάσια άνοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα