Κατά της Microsoft η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2004 11:52

ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής λογισμικού στον κόσμο, Microsoft Inc., με τους νόμους αντιτράστ της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αποφάσισε σήμερα το δεύτερο Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο την κάλεσε να αλλάξει τις επιχειρηματικές της πρακτικές.

Η Μicrosoft θα πρέπει τώρα να πουλά μια εκδοχή των Windows χωρίς λογισμικό πολυμέσων Media Player, αφού αυτό υποστήριζε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο προέδρος του δικαστηρίου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, Bo Vesterdorf, δήλωσε, ότι η απόφαση δεν θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά.

Η εταιρεία, της οποίας το λογισμικό τροφοδοτεί περισσότερο από το 90% των προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, παγκοσμίως, αρνείτο να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της στην Ευρώπη, μια αγορά που αποτελεί περίπου το 1/3 των συνολικών της πωλήσεων.

Σημειώνεται, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακάλυψε τον Μάρτιο, ότι η Windows είχε καταχραστεί τη σχεδόν μονοπωλιακή θέση της στα λειτουργικά συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, επιβάλλοντας πρόστιμο 497 εκατ. ευρώ, (665 εκατ. δολ.). Η εταιρεία, άσκησε έφεση κατά της απόφασης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ζητώντας να ανασταλούν οι κυρώσεις μέχρι την εκδίκασή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα