Κέρδη στη Wall Street – Νέο ρεκόρ για τον S&P 500

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013 16:46
UPD:16:58
REUTERS/LUCAS JACKSON

Ανοδικά κινείται και σε νέους ρυθμούς ρεκόρ η Wall Street, μετά και την ανακοίνωση των στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας, τα οποία υποδηλώνουν περαιτέρω καθυστέρηση στην απόσυρση των μέτρων τόνωσης από την Fed, ενώ ο χορός των αποτελεσμάτων κερδοφορίας συνεχίζεται.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,21%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,33% σε νέα ιστορικά υψηλά και τις 1750 μονάδες, και ο δείκτης Nasdaq κινείται 0,48% υψηλότερα.

Σύμφωνα με το αμερικάνικο υπουργείο Εργασίας, τον Σεπτέμβριο προστέθηκαν 148 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, ενώ η ανεργία υποχώρησε στο 7,2%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2008.

Τα στοιχεία ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Fed δεν μπορεί να δικαιολογήσει ακόμη κάποια αλλαγή στην πολιτική της και να αποσύρει τα μέτρα τόνωσης της αγοράς, με την μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Κιαι το πιο σημαντικό είναι πως, αν τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου απογοήτευσαν, τα στοιχεία του Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου υπήρξε και το shutdown, αναμένεται να είναι ακόμη πιο απογοητευτικά , καθυστερώντας έτσι για πολύ αργότερα, και σίγουρα όχι φέτος, την όποια απόφαση της ομοσπονδιακής τράπεζας για αλλαγη πολιτικής.        

Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής της Fed στο Σικάγο, Τσαρλς Έβανς, δήλωσε ότι  η κεντρική τράπεζα θα καθυστερήσει το tapering για αρκετούς μήνες, περιμένοντας κάποιο καλό νέο από το μέτωπο της αγοράς εργασίας και ενδείξεις για ενίσχυση της ανάπτυξης του ΑΕΠ.

Όπως τονίζιει η ING Investment Management, τώρα πλέον η Fed δεν έχει καμία βιασύνη να προχωρήσει στο tapering φέτος, και αυτό ωθεί υψηλότερα τις μετοχές.

Στο μέτωπο των μετοχών, οι μετοχές της DuPont σημειώνουν άνοδο 0,75% μετά τα πολύ καλά αποτελέσματα κερδοφορίας πυου ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η μετοχή της Netfix σημειώνει ράλι 6,7% μετά τα εντυπωσιακά κέρδη γ’ τριμήνου που ανακοίνωσε χθες το βράδυ, με 10 τουλάχιστον χρηματιστηριακές εταιρείες να προχωρούν στην αύξηση της τιμής-στόχου.

Η μετοχή της Apple ενισχύεται 0,8%, εν αναμονή και της παρουσίασης των νέων μοντέλων iPad και iPad Mini.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα