Κοντά στα υψηλά 5 ετών έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 19:21
UPD:19:25
REUTERS/ALEX DOMANSKI

Σε θετικό έδαφος και κοντά στα υψηλά πενταετίας έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την βοήθεια των καλών αποτελεσμάτων κερδοφορίας και τα τα ενθαρρυντικά στοιχεία από τον κλάδο των κατοικιών στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με κέρδη 0,23%, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων από τις ΗΠΑ που έδειξαν πτώση στις πωλήσεις κατοικιών τον Σεπτέμβριο κατά 1,9% ετησίως, την στιγμή που οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μεγαλύτερη πτώση της τάξης του 2,9%.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,48%, ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο κατά 0,02%, ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στο -0,21%,  ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 σημείωσε κέρδη 0,36% και στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε οριακά χαμηλότερα κατά 0,04%.

Κατά την διάρκεια της εβδομαδάς αναμένεται... βομβαρδισμός ανακοινώσεων οικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ, οι οποίες είχαν καθυστερήσει να λόγω του πολυήμερου shutdown, με την σημαντικότερη ανακοίνωση να αναμένεται αύριο από το μέτωπο της ανεργίας, και η οποία σύμφωνα με τους αναλυτές, ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο στην στάση πολιτικής της Fed στο επόμενο διάστημα.

Στο μέτωπο των μετοχών και της κερδοφορίας, ράλι της τάξης του 6,62% κατέγραψε η μετοχή της Akzo Nobel μετά τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου που έδειξαν ότι η εταιρεία επέστρεψε στην κερδοφορία .

Η μετοχή της Royal Philips έκλεισε με άνοδο 5,32%, μετά τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου όπου ανακοίνωσε υπερδιπλασιασμό κερδών.

Οι μετοχές της SAP, του κλάδου της πληροφορικής, σημείωσαν άνοδο 4,77%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας γ’ τριμήνου που έδειξαν 23% αύξηση στα καθαρά κέρδη.

Σε ότι αφορά τα οικονομικά στοιχεία στην Ευρώπη, οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία ήταν καλύτερες από τις αναμενόμενες με αύξηση 0,3% μηνιαίως και μείωση 0,5% ετησίως, έναντι των εκτιμήσεων για πτώση 0,7%.

Οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ιταλία σημείωσαν άνοδο 2% μηνιαίως τον Αύγουστο, ενώ ετησίως η πτώση διαμορφώθηκε στο 6,8%.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα