Προληπτικό δάνειο επιδιώκει η Πορτογαλία

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 14:57
UPD:15:02
REUTERS/RAFAEL MARCHANTE

«Προετοιμάζουμε ένα προληπτικό πρόγραμμα», είπε ο υπουργός Οικονομίας της Πορτογαλίας, Αντόνιο Πιρές ντε Λίμα, σε δημοσιογράφους (φωτογραφία αρχείου).

Προληπτική πιστωτική γραμμή από τους διεθνείς εταίρους της θέλει να διαπραγματευτεί η Λισαβόνα, ενώ εμφανίζεται βέβαιη ότι δεν θα χρειαστεί να προσφύγει σε δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας.

«Προετοιμάζουμε ένα προληπτικό πρόγραμμα», είπε ο υπουργός Οικονομίας της Πορτογαλίας, Αντόνιο Πιρές ντε Λίμα, σε δημοσιογράφους. «Πραγματικά δεν πιστεύω ότι θα χρειαστούμε δεύτερο πρόγραμμα (βοήθειας)», δήλωσε από το Λονδίνο.

SKYNEWSROOM

Ο Αντόνιο Πιρές ντε Λίμα στο Sky News

Στην πιθανότητα ενός προληπτικού προγράμματος αναφέρθηκε για πρώτη φορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πάουλο Πόρτας τον περασμένο μήνα. Ο Πόρτας είχε πει ότι η Λισαβόνα χρειάζεται να σταματήσει να είναι προτεκτοράτο στο πλαίσιο του μνημονίου και ότι ένα τέτοιο προληπτικό δάνειο θα αποτελέσει μια εντελώς διαφορετική διευθέτηση.

Το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης της Πορτογαλίας λήγει στα μέσα του 2014 και η χώρα θα πρέπει να αναζητήσει η ίδια χρηματοδότηση στις αγορές ομολόγων. Πολλοί οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι ίσως χρειαστεί κάποιου είδους στήριξη από την Ε.Ε. μετά τη λήξη της διάσωσης.

Πηγή: Reuters
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα