ΗΠΑ: Αντιμέτωπη με πρόστιμο άνω των 6 δισ. δολ. η BofA

Σύμφωνα με δημοσίευμα στους FT
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 10:32
UPD:10:37
REUTERS/CHRIS KEANE

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Ομοσπονδιακή Αρχή Στεγαστικής Χρηματοδότησης σκοπεύει να επιβάλει το πρόστιμο για λογαριασμό των κρατικά χρηματοδοτούμενων ιδρυμάτων Fannie Mae και Freddie Mac, τα οποία στηρίζουν περίπου τα μισά από τα υφιστάμενα στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ.

Πρόστιμο άνω των 6 δισ. δολαρίων σχεδιάζει να επιβάλουν οι αμερικανικές αρχές στην Bank of America για παραπλανητικές πωλήσεις τιτλοποιημένων ομολόγων κατά τη διάρκεια της εκρηκτικής ανόδου της αγοράς ακινήτων, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα των Financial Times.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος, η Ομοσπονδιακή Αρχή Στεγαστικής Χρηματοδότησης (Federal Housing Finance Agency, FHFA) σκοπεύει να επιβάλει το πρόστιμο για λογαριασμό των κρατικά χρηματοδοτούμενων ιδρυμάτων Fannie Mae και Freddie Mac, τα οποία στηρίζουν περίπου τα μισά από τα υφιστάμενα στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η JPMorgan συμφώνησε την Παρασκευή κατ' αρχήν με την FHFA να πληρώσει 4 δισ. δολάρια, προκειμένου να διευθετήσει τις εναντίον της απαιτήσεις για παραπλάνηση των κρατικών στεγαστικών ιδρυμάτων αναφορικά με την ποιότητα των στεγαστικών δανείων που είχε πουλήσει σε αυτά, σύμφωνα με πρόσωπο που γνωρίζει το θέμα.

Πηγή με γνώση του θέματος ανέφερε στο Reuters ότι η JPMorgan συμφώνησε επίσης κατ' αρχήν με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης να πληρώσει το ποσό των 13 δισ. δολαρίων, προκειμένου να κλείσει τις έρευνες σχετικά με τα στεγαστικά δάνεια που πούλησε - ως τιτλοποιημένα ομόλογα - στους επενδυτές πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα