Νέα άνοδος στη Wall Street

Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον S&P 500 – Ράλι άνω του 10% σημειώνει η Google
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013 16:48
UPD:17:29
REUTERS/CARLO ALLEGRI

Ανοδικά κινείται και σήμερα η Wall Street επεκτείνοντας το θετικό κλίμα των δύο τελευταίων ημερών και στέλνοντας τον δείκτη S&P 500 εκ νέου σε επίπεδα ρεκόρ, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν  την προσοχή τους και στα πολύ καλά εταιρικά αποτελέσματα, όπως αυτά της Morgan Stanley, της General Electric και της Google.

Την ίδια στιγμή, όλο και περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν πως λόγω των συνεπειών του shutdown, η Fed θα καθυστερήσει κι άλλο να αλλάξει την τρέχουσα πολιτική της και να προχωρήσει στη μείωση του προγράμματος αγοράς  ομολόγων.

Επίσης, και τα θετικά νέα από τα στοιχεία για την οικονομία της Κίνας ενισχύουν την αισοδοξία στην αγορά, με το κινεζικό ΑΕΠ να σημειώνει ρυθμό ανάπτυξης 7,8% το γ΄ τρίμηνο, ενώ η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 10,2% το Σεπτέμβριο.

Αυτήν την ώρα, ο Dow Jones σημειώνει oριακή πτώση 0,03%, ο S&P 500 ενισχύεται 0,34% και ο Nasdaq κερδίζει 0,64%.

Οι επενδυτές μετά την ανακούφιση από το άγχος που υπήρχε τις προηγούμενες ημέρες γύρω από τις συνομιλίες για το πολιτικό αδιέξοδο των ΗΠΑ, τώρα είναι σε θέση να επικεντρωθούν περισσότερο στην κερδοφορία των εταιρείων και στα οικονομικά δεδομένα, όπως τονίζει ο Τζον Πλασάρντ, επικεφαλής επενδύσεων στην Mirabaud Securities LLP.

Οι μετοχές της Google, της Morgan Stanley, της General Electric και της Schlumberger σημειώνουν άνοδο 10,33%, 1,6%, 2,6% και 3,22% αντίστοιχα, μετά την ανακοίνωση των ανώτερων των εκτιμήσεων αποτελεσμάτων κεροδοφορίας γ ΄τριμήνου.

Η μετοχή της Verizon Communications ενισχύεται 1,1% μετά την αναβάθμιση της σύστασής της από την Deutsche Bank AG σε buy από hold.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα