Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, οδηγώντας τον δείκτη Nikkei 225 στη μακρύτερη άνοδό του, σε χρονικό διάστημα περίπου τριών μηνών. Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Canon Inc., σημείωναν κέρδη, μετά τις εκθέσεις στις ΗΠΑ, οι οποίες έδειξαν, αύξηση των δαπανών και της αισιοδοξίας, μεταξύ των καταναλωτών.

«Αυτές οι εκθέσεις, τόνωσαν την εμπιστοσύνη για το σενάριο της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ», ανέφερε ο Hisakazu Amano, ο οποίος διαχειρίζεται 16 δισ. δολ. σε μετοχές με την T&D Asset Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Ο κόσμος ανησυχεί λιγότερο για την προοπτική της αμερικανικής οικονομίας κι αυτό, τον κάνει να προτιμά τις μετοχές των καθαρά εξαγωγικών εταιρειών».

Ο δείκτης Nikkei 225, κέρδιζε 1,2%, φθάνοντας στις 11.338,26 μονάδες, στη 1:25' μ.μ., ώρα Τόκυο, ενώ ο μέσος όρος του αυξήθηκε για πέμπτη ημέρα, φθάνοντας τα ίδια επίπεδα ανόδου της μεγαλύτερης χρονικής περιόδου, που έληξε στις 6 Οκτωβρίου. Μέσα στην εβδομάδα ο δείκτης συνολικά κέρδισε ποσοστό 2,4%, οδεύοντας να κλείσει με κέρδη για δεύτερη εβδομάδα.

Αλλού στην Ασία, στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωνε κέρδη για δέκατη ημέρα σε σύνολο 11 ημερών και σε ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 4.048,60 μονάδων, στη σύντομη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Οι μετοχές τη BHP Billiton και της Newcrest Mining Ltd., οδηγούσαν την άνοδο μετά την αύξηση των τιμών του χαλκού και του χρυσού κατά τη διαπραγμάτευσή τους στη Ν. Υόρκη.

Στην Ταϊβάν, ο δείκτης Taiex, κέρδιζε ποσοστό 0,1%, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της AU Optronics Corp., μετά την αύξηση των παραγγελιών της νήσου από το εξωτερικό τον Νοέμβριο και τις μεγαλύτερες δαπάνες των καταναλωτών μέσα σε χρονικό διάστημα επτά μηνών, στην Κίνα και τις ΗΠΑ.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περίπου 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στις 98,97 μονάδες, ενώ τις δύο τελευταίες εβδομάδες, σημείωσε κέρδη 5,8%.

Οι αγορές στην Ινδονησία, τις Φιλιππίνες και τη Σρι Λάνκα είναι κλειστές σήμερα, τη στιγμή που στην Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία, το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, τα Χρηματιστήρια λειτούργησαν λιγότερες ώρες, λόγω της Παραμονής των Χριστουγέννων. Κλειστές ήταν χθες οι αγορές στην Ιαπωνία, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα