HSBC: Εγκριση για την επέκτασή της στο Πεκίνο

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2004 07:46

ΕΓΚΡΙΣΗ, για την επέκτασή της στην αγορά συναλλάγματος της Κίνας σε συνεργασία με εταιρείες του Πεκίνου, έλαβε η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, HSBC Holdings Plc.

Το κατάστημα της τράπεζας στο Πεκίνο, έλαβε την έγκριση από την αρμόδια επιτροπή της Κίνας, σύμφωνα με ανακοίνωση, που εξέδωσε αργά χθες. Η HSBC επίσης, θα μπορέσει να ιδρύσει υποκατάστημα στο Πεκίνο το πρώτο εξάμηνο του 2005, το οποίο θα έχει έδρα την πόλη Τσάογιανγκ, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Η Κίνα, άρχισε να επιτρέπει στις ξένες τράπεζες να συναλλάσσονται με γιουάν με τις εταιρείες στο Πεκίνο, το Κούνμινγκ και την Κζιαμέν την 1η Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της εναρμόνισής της με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ). Επίσης, άνοιξε καταστήματα στις πόλεις Κζιάν και Σενγιάνγκ, ένα χρόνο νωρίτερα, από ό,τι προγραμμάτιζε.

«Η εξέλιξη αυτή θα μας επιτρέψει τη σημαντική ισχυροποίηση της παρουσίας μας στην πρωτεύουσα της Κίνας», ανέφερε ο Dicky Yip, επικεφαλής της HSBC στην Κίνα, συμπληρώνοντας: «Η αγορά γιουάν του Πεκίνου, αποτελεί περιοχή δυνητικής ανάπτυξης για την τράπεζα».

Σε δύο χρόνια, η Κίνα, θα επιτρέψει στην HSBC, την Citigroup και τις άλλες τράπεζες να κάνουν συναλλαγές με 1,3 εκατ. ανθρώπους. Οι καταθέσεις των ιδιωτών αυξήθηκαν στο 1,5 τρισ. δολ. ΗΠΑ τον Νοέμβριο, έναντι 1,48 τρισ. δολ., που ήταν τον Οκτώβριο.

Η ΗSBC, η οποία διαθέτει 10 καταστήματα στην Κίνα, κατέχει και μερίδια στην Bank of Communications και την Bank of Shangai.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα